Απόφοιτοι - Απόφοιτες
Θεραπείας μέσω Εικαστικών

Δείτε τα βιογραφικά των αποφοίτων μας και πως τα πιστοποιημένα προγράμματά μας έχουν συμβάλλει στην επαγγελματική τους πορεία.

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

ΟΥΡΑΝΙΑ ΒΕΛΕΤΖΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ – ART THERAPIST - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
Ουρανία Βελέτζα

Η Ουρανία Βελέτζα γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1978 στον Βόλο όπου ζει και εργάζεται. Η ζωγραφική αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι επικοινωνίας με το περιβάλλον και τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων της από την παιδική της ηλικία ως και σήμερα. Στα νεανικά της χρόνια παρακολουθούσε μαθήματα ζωγραφικής από τον κ. Παλαιολόγο Θεολόγο στα δημοτικά εκπαιδευτήρια του Βόλου. Αποφοίτησε από το ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο το 1996 με την ειδικότητα των Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Έχει δίπλωμα τετραετούς εκπαίδευσης στην Συμβουλευτική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπέια από το Ελληνικό Κέντρο Επιμόρφωσης Ψυχοθεραπεία Μέσω Τεχνών στην Ψυχοδυναμική Ψυχαναλυτική προσέγγιση Jung – Lacan και Freud και είναι αναγνωρισμένο τακτικό μέλος του Συλλόγου Συμβούλων Ψυχικής υγείας με Ευρωπαϊκή πιστοποίηση της EAC. Παράλληλα ολοκλήρωσε τριετή σπουδές με εξειδίκευση στην Art therapy, μια θεραπευτική προσέγγιση της Ψυχολογίας μέσω των Εικαστικών Τεχνών – τετραετή εκπαίδευση Ψυχοθεραπείας στην Dance Τherapy από το Ελληνικό Κέντρο Επιμόρφωσης Ψυχοθεραπεία Μέσω Τεχνών , διετή πρόγραμμα Play therapy Ροντζεριανής προσέγγισης και ένα έτος Sand Therapy.

Διαθέτει πιστοποιητικό επιμόρφωσης Ε-Learning από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις «Εφαρμογές της Συμβουλευτικής ψυχολογίας στην εκπαίδευση τα παιδιά και τους εφήβους» με συμπληρωματική βεβαιωση συμμετοχής – «Διαχείριση Χωρισμού – Διαζυγίου Γονέων.» Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης Ε-Learning του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην «ψυχιατρική του παιδιού και του εφήβου» ενώ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της παράλληλης εκπαίδευσης στη «Διαπαιδαγώγηση της σχολικής ηλικίας». Έχει παρακολουθήσει σeμηνάρια νευροψυχολογικής εκτίμησης και άνοιας απο τα εκπαιδευτήρια Τσαούση.

Ουρανία Βελέτζα

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαρκώς η εκπάιδευση και η εκμάθηση νεων τεχνικών και εργαλείων πάνω στην Ψυχοθεραπέια. Εργάζεται επί 18 συναπτά έτη στο Κέντρο Αποκατάστασης ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ με δραστηριότητες στήριξης και εμψύχωσης των ασθενών μέσα από τις τέχνες και Ψυχολογική Συμβουλευτική ψυχοθεραπεία. Οι ασθενείς έχουν πάρει μέρος σε εκθέσεις ερασιτεχνών ζωγράφων μέσα απο τα εργα τους που δημιουργησαν στην Ψυχοθεραπεια – art therapy. Διατηρεί το δικό της γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπειας με έδρα τον Βόλο.

Έχει παρουσιάσει μια ατομική έκθεση ζωγραφικής με την ονομασία “ Άτακτες πινελιές “ το 2016 η οποία αποτελούσε ένα ψυχογράφημα ανθρώπινων αντιδράσεων μέσα απο την έκθεση τους στα sosial media. Η έρευνα είχε ως πυρίνα την αυθόρμητη αντίδραση των προσωπικοτήτων στην έκθεση και την ικαανοποίηση που αντλούσαν μέσα απο αυτή .Αρκετες συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις με θεματολογία κυρίως κοινωνικών, ηθικών και ψυχολογικών προβληματισμών συμπληρώνουν το βιογραφικό της. Έχει εικονογραφίσει εξ ολοκλήρου ή τμηματικά ιατρικά βιβλία. Είναι παντρεμένη, έχει ένα γιό 24 ετών απόφοιτο του “Θέατρου τέχνης – Κάρολου Κούν “ και μια κόρης 21 ετών απόφοιτη της “Κρατικής σχολής χορού “.

Σε διαρκή εξέλιξη βρίσκεται τα τελευταία τρία έτη μια ζωγραφική σειρά εκθεμάτων με τον τίτλο «Σκιές» η οποία είναι μια αναφορά στις ψυχικές διαταραχές που «στοιχειώνουν» τον ανθρώπινο νου το σώμα και την ψυχή. Η έκθεση αυτή θα παρουσιάστει στο Βόλο τον Οκτώβρη του 2023 μέσα απο ένα ολιγοήμερο “ φεστιβάλ” συνδέοντας Τέχνη και Ψυχολογία όπου στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και την απενεχοποίηση της ψυχικής αστάθειας και ασθένειας. Η Τέχνη και η Ψυχολογία συναντιούνται και αναδεικνύουν τα ευεργετικά τους οφέλη .

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΑΡΑΣ

Ο Παναγιώτης Φανάρας ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας- Ψυχοθεραπευτής εξειδικευμένος στην εικαστική ψυχοθεραπεία είναι απόφοιτος του City Unity College και του ICPS Κέντρο Ανθρωπιστικών Επιστημών, με Δίπλωμα στη Συμβουλευτική Ψυχολογία, με ειδίκευση στην Προσωποκεντρική προσέγγιση.

Παράλληλα με τις σπουδές του, τα ενδιαφέροντά του προσανατολίζονταν πάντα στις τέχνες. Πιο συγκεκριμένα στα εικαστικά, το θέατρο και το χορό, γεγονός που διαφαίνεται από τη παρακολούθηση σειράς σεμιναρίων σχετικά με τη σκηνογραφία-χρωματολογία/ενδυματολογία/αυτοσχεδιαστικού θεάτρου/ θεατρικού φωτισμού. Μέσα από την ενασχόλησή του με το θέατρο κατανόησε το συμβολισμό και τη σημασία της τέχνης και των συναισθημάτων που αυτή αναδεικνύει.

Μετέπειτα, γνωρίζοντας τις εικαστικές τέχνες εντυπωσιάστηκε από την ευκαιρία αποτύπωσης, έκφρασης και επεξεργασίας που δίνεται ώστε να γίνει μέσο συμβολισμού. Εκπαιδεύτηκε στη παιγνιοθεραπεία το 2015-2016 στο Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης και Έκφρασης (Κ.Β.Ε ΠΑΙΧΝΙΔΟΣΩΜΑ) και σε Τεχνικές σωματικού θεάτρου (Physical theater), υποκριτική που αφορά παιδιά και ενήλικες στο Μικρό Πολυτεχνείο.

Έχοντας έφεση στην αποκωδικοποίηση των συμβόλων, η εικαστική ψυχοθεραπεία ήρθε να γίνει το εργαλείο του στην επικοινωνία και κατανόηση του ατόμου, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην εκπαίδευση του μεταπτυχιακού προγράμματος Art Therapy(Εικαστική ψυχοθεραπεία) το 2016-2017 στο Ελληνικό Κέντρο Επιμόρφωσης και Ψυχοθεραπείας και το 2020-2022 με μετεκπαίδευση στη Γιουγκιανή Ψυχοδυναμική Προσέγγιση μέσω της θεραπείας, μέσω των εικαστικών τεχνών.

Ως επαγγελματίας ψυχοθεραπευτής έχει Προσωποκεντρική στάση χρησιμοποιώντας τόσο τον λόγο όσο και την εικαστική τέχνη. Στις τεχνικές του χρησιμοποιεί Εικαστικά ψυχομετρικά τεστ, τεχνικές θεάτρου και παιχνίδι. Το διάστημα αυτό είναι ενεργός συνεργάτης στα κέντρα «ΑΛΜΑ», «ΨPoint» και «Αρμονία ζωής» ως εικαστικός καθηγητής, ειδικώς παιδαγωγός, σύμβουλος ψυχικής υγείας και Ψυχοθεραπευτής. Σε ομάδες εφήβων, ενηλίκων, ατομικές συνεδρίες καθώς και εισηγητής διαδικτυακών σεμιναρίων.

παναγιώτης φαναράς

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

katerina labropoulou

Η Κατερίνα Λαμπροπούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών από όπου αποφοίτησε με άριστα το 2014. Ακολούθως, εργάστηκε σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως Εικαστικός για μία πενταετία.

Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής της εκπαίδευσης, ξεκίνησε να διερευνεί τη σχέση Τέχνης και Οπτικής Αντίληψης ως εκφραστικό  αποτύπωμα στην Ψυχολογία του ατόμου , όπου και ολοκλήρωσε με αντίστοιχη Πτυχιακή Εργασία. Περαιτέρω ερέθισμα αποτέλεσε η διδακτική της  πορεία και η επαφή με τα παιδιά   όπου απόρροια αυτών ήταν η έναρξη σπουδών στον τομέα της Ψυχολογίας.

Ήρθε σε επαφή με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Τέχνης ξεκινώντας τριετή επαγγελματική εξειδίκευση στη Γιουγκιανή Συμβουλευτική Θεραπεία μέσω των Εικαστικών Τεχνών και παράλληλα εξειδικεύτηκε στο ίδιο Κέντρο με τριετή εκπαίδευση στη Ψυχαναλυτική και Ψυχοδυναμική  Συμβουλευτική προσέγγιση. Ακολούθως, παρακολούθησε δύο μονοετείς εκπαιδευτικές επιμορφώσεις – εξειδικεύσεις, η πρώτη για τον Αυτισμό (κατανόηση – εκπαίδευση και παρέμβαση) στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Σχολική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ολοκλήρωσε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ανθοθεραπεία (FlowerEssence Society –FES).

Συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια και ημερίδες επιμόρφωσης σχετικά με την Ψυχολογία. Η θεραπευτική προσέγγιση που ακολουθεί είναι ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης, ενώ την παρούσα περίοδο εργάζεται σε Κέντρο Λογοθεραπείας ως Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια και απασχολείται με παιδιά και εφήβους, καθώς επίσης κάνει συμβουλευτική γονέων.