ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Δείτε τα βιογραφικά των αποφοίτων μας και πως τα πιστοποιημένα προγράμματά μας έχουν συμβάλλει στην επαγγελματική τους πορεία.

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

ΤΟΥ CARL GUSTAV JUNG
katerina labropoulou

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Κατερίνα Λαμπροπούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών από όπου αποφοίτησε με άριστα το 2014. Ακολούθως, εργάστηκε σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως Εικαστικός για μία πενταετία.

Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής της εκπαίδευσης, ξεκίνησε να διερευνεί τη σχέση Τέχνης και Οπτικής Αντίληψης ως εκφραστικό  αποτύπωμα στην Ψυχολογία του ατόμου, όπου και ολοκλήρωσε με αντίστοιχη Πτυχιακή Εργασία.

Περαιτέρω ερέθισμα αποτέλεσε η διδακτική της  πορεία και η επαφή με τα παιδιά  όπου απόρροια αυτών ήταν η έναρξη σπουδών στον τομέα της Ψυχολογίας. Ήρθε σε επαφή με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Τέχνης ξεκινώντας τριετή επαγγελματική εξειδίκευση στη Γιουγκιανή Συμβουλευτική Θεραπεία μέσω των Εικαστικών Τεχνών και παράλληλα εξειδικεύτηκε στο ίδιο Κέντρο με τριετή εκπαίδευση στη Ψυχαναλυτική και Ψυχοδυναμική  Συμβουλευτική προσέγγιση.

Ακολούθως, παρακολούθησε δύο μονοετείς εκπαιδευτικές επιμορφώσεις – εξειδικεύσεις, η πρώτη για τον Αυτισμό (κατανόηση – εκπαίδευση και παρέμβαση) στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Σχολική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

βιογραφικά

Ολοκλήρωσε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ανθοθεραπεία (FlowerEssence Society –FES). Συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια και ημερίδες επιμόρφωσης σχετικά με την Ψυχολογία. Η θεραπευτική προσέγγιση που ακολουθεί είναι ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης, ενώ την παρούσα περίοδο εργάζεται σε Κέντρο Λογοθεραπείας ως Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια και απασχολείται με παιδιά και εφήβους, καθώς επίσης κάνει συμβουλευτική γονέων.