Απόφοιτοι - Απόφοιτες Χοροθεραπείας

Δείτε τα βιογραφικά των αποφοίτων μας και πως τα πιστοποιημένα προγράμματά μας έχουν συμβάλλει στην επαγγελματική τους πορεία.

ΑΠΟΦΟΙΤΕΣ Γ ΕΤΟΥΣ

ΣΕΜΕΛΗ ΜΠΑΛΤΑ ΜΕΣΣΑΡΗ

https://cps-arts.gr/wp-content/uploads/2023/01/κψτ-ο-3.jpg

Η Σεμέλη Μπάλτα – Μεσσάρη είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2018).

Το ενδιαφέρον της για την επιστήμη της Ψυχολογίας και η ενασχόλησή της με το Αργεντίνικο Τάνγκο την οδήγησαν στο να παρακολουθήσει τη Μετεκπαίδευση με τίτλο Γιουγκιανή – Ψυχοδυναμική Συμβουλευτική μέσω της Χοροθεραπείας του Ελληνικού Κέντρου Επιμόρφωσης Ψυχοθεραπεία Μέσω Τεχνών, το οποίο και ολοκλήρωσε με επιτυχία το 2022.

Έχει εκπαιδευτεί στο σύστημα ανάλυσης κίνησης Laban Movement Analysis (LMA) και την Αυθεντική Κίνηση. Εργάζεται στην Περιφέρεια Αττικής ως ψυχολόγος, όπου πραγματοποιεί ελέγχους σε Δομές Κοινωνικής Προστασίας και Φροντίδας, παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε πολίτες και συμμετέχει στην αξιολόγηση υποψήφιων θετών/αναδόχων γονέων και την προσαρμογή ανηλίκων σε θετές/ανάδοχες οικογένειες.

Απασχολείται εθελοντικά ως ψυχολόγος στην ΑΜΚΕ «Be The Miracle» από το 2018 έως σήμερα, παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά κι έφηβους πρόσφυγες, μετανάστες, γηγενείς, καθώς και στις οικογένειές τους. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια κι έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Αυθεντικής Κίνησης, Χοροθεραπείας στην Απεξάρτηση, Ενδοοικογενειακής Βίας και Κακοποίησης Ανηλίκων.

Τα ενδιαφέροντά της κινούνται γύρω από τη μουσική, το σωματικό θέατρο, τα παιχνίδια, το χορό, την επαφή με τη φύση, την ανάγνωση βιβλίων, την εξερεύνηση του σώματος και της κίνησης, καθώς και του πώς αυτά συνιστούν ένα ανοιχτό πεδίο αλληλεπίδρασης και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στα πλαίσια της θεραπευτικής διαδικασίας.

Το μοντέλο θεραπείας που ακολουθεί συνδυάζει τεχνικές Συμβουλευτικής Ψυχολογίας με την ανάλυση συμβόλων και ονείρων, την προσέγγιση των αρχετύπων μέσω δημιουργικών τρόπων, την τεχνική της Αυθεντικής Κίνησης και την τεχνική Active Imagination.

ΜΑΡΘΑ ΠΟΝΤΙΚΗ

Χοροθεραπεύτρια και λογοθεραπεύτρια.

Απόφοιτος του Ελληνικού Κέντρου Επιμόρφωσης Ψυχοθεραπεία Μέσω Τεχνών, όπου το 2022 ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευσή της στη Ψυχοδυναμική Γιουγκιανή Συμβουλευτική μέσω της Χοροθεραπείας.

Το 2012 αποφοίτησε από το Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Πατρών και έκτοτε εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια με παιδιά και εφήβους. Είναι κάτοχος πτυχίου IDTA για τους latin χορούς, έχει συμμετάσχει σε πλήθος αγώνων, ενώ παράλληλα έχει ασχοληθεί με τον σύγχρονο χορό και το χοροθέατρο.

Η επιλογή της Χοροθεραπείας ήρθε μέσα από την αγάπη της για τον χορό σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον της για την ψυχοθεραπεία και την εμπειρία της σε θεραπευτικά πλαίσια ως λογοθεραπεύτρια.

https://cps-arts.gr/wp-content/uploads/2023/01/Σχέδιο-χωρίς-τίτλο-2-768x1159.jpg
βιογραφικά - έλλη

ΕΛΛΗ ΚΑΡΑΜΟΣΧΟΥ

Η Ελλη Καραμόσχου, Γιουγκιανή, Ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεύτρια μέσω τέχνης, έχει σπουδάσει Ιατρική Βιοχημεία στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μετά από ένα χρόνο σπουδών γενικής ιατρικής στο πανεπιστήμιο Paris V – Renes- Decart στο Παρίσι. Μετεκπαιδεύτηκε στην Κλασσική Ομοιοπαθητική ολοκληρώνοντας το διετές μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα Ομοιοπαθητικής στην Ακαδημία Κλασσικής Ομοιοπαθητικής.

Το 2008 άνοιξε ατομική επιχείρηση με την επωνυμία «Κέντρο Ολιστικής», με προσανατολισμό τις εναλλακτικές θεραπείες. Το 2013, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου του «Κέντρου Ολιστικής», στράφηκε προς την εκπαίδευση ενηλίκων σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και ΙΕΚ.

Παράλληλα έκανε μετεκπαιδεύσεις πάνω στην ψυχοθεραπεία, στη φιλοσοφία της γιόγκα και την Αγιουρβέδα (ινδικό ολιστικό σύστημα θεραπευτικής). Εκπαιδεύτηκε στη Γιουνγκιανή Ψυχοδυναμική Συμβουλευτική μέσω Χοροθεραπείας από το Ελληνικό Κέντρο Επιμόρφωσης Ψυχοθεραπεία μέσω τεχνών, κέντρο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

Η γιουνγκιανή προσέγγιση της ψυχοθεραπείας της άνοιξε έναν καινούργιο ορίζοντα για την εξερεύνηση του ασυνειδήτου και των καταγραφών που έχουν εντυπωθεί σε αυτό. Η χρήση της τέχνης ως μέσο έκφρασης τη γοήτευσε, αφού η τέχνη πάντα μιλούσε στην καρδιά της.

Αγαπημένες της μορφές έκφρασης ήταν ανέκαθεν ο χορός και το θέατρο, με τα οποία έχει ασχοληθεί σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Η Έλλη Καραμόσχου προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και διεξαγωγή σεμιναρίων αυτογνωσίας με ειδική θεματολογία.

Στοιχεία επικοινωνίας:

website: www.dancetotherapy.gr

email: dancetotherapy@gmail.com

Οι δια ζώσης συναντήσεις γίνονται στο Χολαργό, τα ολιγοήμερα retreats διοργανώνονται σε όμορφες τοποθεσίες της Ελλάδας (κατόπιν ανακοίνωσης) και οι διαδικτυακές συνεδρίες μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω messenger ή Skype.

ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

«Η κίνηση θεραπεύει και το σώμα έχει την ευλογία να μη ψεύδεται ποτέ»

Η Ειρήνη Αποστολοπούλου, ανθρωπιστική επιστήμονας, απόφοιτη του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος της Κοινωνιολογίας συνέχισε την επιμόρφωσή της, με σεμινάρια από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο / 5ο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δράσης με θεματική “Συνεργασία στην οικογένεια και στην εργασία “, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου “Παιχνίδια του νου , ψυχολογικές αυταπάτες και ιστορίες προσωπικής ματαίωσης” και συμμετείχε στο πρόγραμμα του ίδιου Πανεπιστημίου “Ψυχική και Κοινοτική Υγεία” .

Εξειδικεύτηκε στη Γιουγκιανή – Ψυχοδυναμική Συμβουλευτική μέσω της Χοροθεραπείας και ολοκλήρωσε κύκλους σπουδών Θεραπείας μέσω Τέχνης στο ΚΨΤ.

Επαγγελματικά έχει εργαστεί με πληθυσμιακές ομάδες ψυχικά ασθενών ως ειδική θεραπεύτρια στο “Άνιμα” .

Η θέση της ως υπεύθυνη HR της ενίσχυσε την αντιληπτική ικανότητα.

Η πορεία της συνεχίστηκε ως υπεύθυνη Χοροκινητικής Επικοινωνίας σε ομάδες εφήβων και μικρών παιδιών σε προσφυγικό πληθυσμό .

Εργάζεται ως Εργασιακή Σύμβουλος, όπου αναλαμβάνει συμβουλευτική και υποστήριξη ατόμων. Παράλληλα, έχει υπάρξει μέλος της διεπιστημονικής ομάδας Του Συλλόγου “Πνοή Αγάπης”, και εθελοντικά ήταν υπεύθυνη για το πρόγραμμα Χοροθεραπείας στην ΜκΟ “Zeuxis” .

https://cps-arts.gr/wp-content/uploads/2023/02/ΚΨΤ-Α-2.jpg
https://cps-arts.gr/wp-content/uploads/2023/02/Σχέδιο-χωρίς-τίτλο.jpg

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΑΓΙΑΜΠΑΚΗ - ΜΠΑΪΜΠΑΚΗ

Νικολέττα Καγιαμπάκη – Μπαϊμπάκη – Παράλληλη στήριξη και ειδική αγωγή

Ολοκλήρωσε το 2022 τη Μετεκπαίδευση της στη Ψυχοδυναμική Γιουγκιανή Συμβουλευτική μέσω της Χοροθεραπείας του Ελληνικού Κέντρου Επιμόρφωσης Ψυχοθεραπεία Μέσω Τεχνών. Έτσι συνδύασε τις δυο κινητήριες ενασχολήσεις της, την αγάπη για τον χορό και το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο ως μέρος ενός κοινωνικού συνόλου.

Είναι απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Eπικεντρώθηκε σε θεματικές όπως η ανθρωπολογία του χορού και της τέχνης καθώς και στα ζητήματα φύλου /σεξουαλικότητας. Παράλληλα ξεκίνησε την επαγγελματική της ενασχόληση με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Σε μια προσωπική πορεία συμπερίληψης και αποδοχής της διαφορετικότητας, εκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή. Επιπλέον ήρθε σε επαφή με τον Συμπεριληπτικό χορό και τις μεθόδους του, στα πλαίσια του φεστιβάλ Human Cast inclusive art festival.

Αφοσιώνεται από μικρή στο Σύγχρονο χορό, ο οποίος λειτούργησε με διπλό ρόλο, ως προσωπικό μέσο έκφρασης αλλά και ως ένα μεγάλο πεδίο έμπνευσης για θεραπευτικά εργαλεία. Διεύρυνε τις χορευτικές της γνώσεις και με άλλα είδη χορού : Μπαλέτο, Αφρικάνικος χορός, Αυτοσχεδιασμός, Contact improvisation.

Σήμερα, ασχολείται επαγγελματικά με την παράλληλη στήριξη με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος. Στην εκάστοτε θεραπευτική σχέση χρησιμοποιεί τα εργαλεία της ειδικής αγωγής και της χοροθεραπείας σε συνδυασμό με το παιχνίδι.

Το ενδιαφέρον της για την τέχνη και τις θεραπευτικές της ιδιότητες δεν περιορίζεται μόνο στο κομμάτι της κίνησης. Συγκεκριμένα, ο κινηματογράφος, η μουσική και η ζωγραφική αποτελούν με τη σειρά τους βάσεις της θεραπευτικής της προσέγγισης μαζί με τις τεχνικές της Αυθεντικής κίνησης και του Active Imagination.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΡΑΝΤΑ

Ψυχολόγος και Χοροθεραπεύτρια

Η Δήμητρα Ευγενία Τράντα είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας, του University of East London (Metropolitan College) (2018). Το ενδιαφέρον της για την ψυχοπαθολογία του ανθρώπου, την ώθησε να συνεχίσει τις σπουδές της, αποκτώντας ένα Μεταπτυχιακό τίτλο πάνω στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία (2019).

Έχει απασχοληθεί ως ψυχολόγος, στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης, συμμετέχοντας σε ομάδες ηλικιωμένων του Κέντρου Νοητικής Ενδυνάμωσης στο Ναυτικό Νοσοκομείο του Πειραιά (2018). Επίσης, προσέφερε εθελοντικά, στην μονάδα Οικογενειακής Υποστήριξης, στο ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), συμμετέχοντας στην συμβουλευτική ομάδα γονέων (2018).

Ταυτοχρόνως με τις σπουδές της, ασχολήθηκε σε επαγγελματικό επίπεδο με τον χορό, αποκτώντας πτυχίο στους Latin Χορούς και έπειτα συνέχισε διδάσκοντας σε ιδιωτική σχολή. Παράλληλα, παρακολουθεί μαθήματα πάνω στον σύγχρονο χορό.

Η λατρεία της για τον χορό και η επανασύνδεσή της με το σώμα αποτέλεσαν κίνητρο για να ενώσει την ψυχολογία με την τέχνη του χορού. Έτσι, μετεκπαιδεύτηκε στη Ψυχοδυναμική Γιουγκιανή Συμβουλευτική μέσω της Χοροθεραπείας, στο Ελληνικό Κέντρο Επιμόρφωσης Ψυχοθεραπείας Μέσω Τεχνών.

https://cps-arts.gr/wp-content/uploads/2023/02/ΚΨΤ-Α-1.png

ΑΠΟΦΟΙΤΕΣ Β ΕΤΟΥΣ

https://cps-arts.gr/wp-content/uploads/2023/01/ΚΨΤ-Α-1.jpg

ΛΙΝΤΙΑ ΜΟΥΣΧΟΥΝΤΗ

Η Λίντια Μουσχουντή είναι απόφοιτος του τμήματος “ΜΜΕ & Επικοινωνία” του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2016). Παράλληλα με τις σπουδές της ασχολήθηκε με το χορό και συγκεκριμένα με το αργεντίνικο τάνγκο με το οποίο ασχολείται και επαγγελματικά.

Η αγάπη της για το χορό και το πώς λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά στους ανθρώπους την έκαναν να αναζητήσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Χοροθεραπεία και έτσι φέτος (2023) ολοκληρώνει τις σπουδές της στη Ψυχοδυναμική Γιουγκιανή Προσέγγιση μέσω της Χοροθεραπείας στο Ελληνικό Κέντρο Επιμόρφωσης Ψυχοθεραπεία Μέσω Τεχνών.

Όντας δασκάλα και χορεύτρια αργεντίνικου τάνγκο, ταξιδεύει για διδασκαλίες και παραστάσεις στην Ελλάδα και συμμετέχει σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό. Το 2022 βγήκε 3η στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό του Λονδίνου στην κατηγορία της χορογραφίας, ενώ το 2021 συμμετείχε στην παράσταση “Tango vs Flamenco Passiones” στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται στο “Kastel-Theater, Dance, Culture” κάνοντας δημιουργική κίνηση και θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, και ταυτόχρονα είναι εθελόντρια στη ΜΚΟ “Melissa” ως χοροθεραπεύτρια σε γκρουπ γυναικών από το Αφγανιστάν και την Ουκρανία με στόχο τη διαχείριση του στρες και των τραυματικών εμπειριών. Παράλληλα πραγματοποιεί ατομικές συνεδρίες, αλλά και δικά της εκπαιδευτικά σεμινάρια με τελευταίο την “Δημιουργική κίνηση γύρω από τα συναισθήματα”.

Ο διαλογισμός, η αυθεντική κίνηση, οι ασκήσεις αναπνοής και γείωσης, όπως επίσης και οι ασκήσεις εμπιστοσύνης είναι τα κύρια μέσα που χρησιμοποιεί. Το μεγάλο της ενδιαφέρον για το πώς το σώμα ως εργαλείο, μπορεί να βοηθήσει στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία την οδήγησε να παρακολουθήσει και τα ακόλουθα σεμινάρια : “Presence training, Towards Vivencia by Jorge Crecis” (Λονδίνο, 2021-2022) και “Drama Therapy Seminar” by Mel Beer (2023), ενώ τα δύο τελευταία χρόνια παρακολουθεί και μαθήματα υποκριτικής.

ΜΕΡΙΝΑ ΚΕΡΑΜΙΔΑ

Μερίνα Κεραμιδά – Χορεύτρια, Δασκάλα χορού, Γιουγκιανή Χοροθεραπεύτρια

Η Μερίνα , αν και αποφοίτησε το 2016 από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, από μικρή ηλικία εκδήλωσε την αγάπη της για το χορό και ασχολήθηκε με πολλά είδη παρακολουθώντας για χρόνια μαθήματα και σεμινάρια με εξαιρετικούς χορογράφους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Χόρευε επαγγελματικά πλαισιώνοντας καλλιτέχνες σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, συναυλίες, εκδηλώσεις, μουσικά βραβεία από το 2014 μέχρι και το 2020. Ωστόσο, τα τελευταία 2 χρόνια έχει επικεντρωθεί κυρίως στις διδασκαλίες, διδάσκοντας σε πολλές σχολές χορού στην Αθήνα από παιδιά 4 χρονών μέχρι και προχωρημένα τμήματα ενηλίκων.

Τα είδη που έχει ασχοληθεί κυρίως είναι είδη που έχουν ως βάση το performance, όπως το funky jazz, το hip hop, ο σύγχρονος χορός, ο αυτοσχεδιασμός, αλλά και ο χορός σε τακούνια, που βοηθάει στην αυτοπεποίθηση των γυναικών και τις παρακινεί να νιώσουν όμορφες και να αγαπήσουν το σώμα τους.

Το 2020 πλέον, ενώ είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με διαλογισμούς, yoga, διαλογιστική κίνηση και έχει η ίδια περάσει από το δρόμο της ατομικής ψυχοθεραπείας, εμφανίστηκε μπροστά της η χοροθεραπεία που χρησιμοποιεί το σώμα και την κίνηση ως θεραπευτικό μέσο και αποφάσισε να εκπαιδευτεί σε αυτή χωρίς δεύτερη σκέψη.

Διανύει το 3ο έτος σπουδών της στην «Ψυχοδυναμική Γιουγκιανή Προσέγγιση μέσω της Χοροθεραπείας» στο Ελληνικό Κέντρο Επιμόρφωσης Ψυχοθεραπεία Μέσω Τεχνών. Στα πλαίσια της πρακτικής της, έχει ήδη αναλάβει ατομικές συνεδρίες, έχει οργανώσει θεραπευτικές ομαδικές συναντήσεις στο στούντιο χορού «Flow Dance Lab», ενώ ήταν εισηγήτρια ομάδας χοροθεραπείας στο 3ημερο Φεστιβάλ Ολιστικής Υγείας και Προσωπικής Εξέλιξης «Holistic Wellness Summit» (Νοέμβρης 2021) και στο «Holistic Wellness Festival» (Μάιος 2022), με διοργανώτρια την Ξανθή Τσιούκα, τα οποία είχαν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Τέλος, έχει ξεκινήσει πρόσφατα πρακτική άσκηση στο πλευρό της Ψυχολόγου και Δραμματοθεραπεύτριας Δήμητρας Σταύρου στο χώρο της, δουλεύοντας ψυχοθεραπευτικά στα πλαίσια ομάδας.

https://cps-arts.gr/wp-content/uploads/2023/01/κψτ-ο-2.jpg
βιογραφικά

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ & ΣΥΓΧΡΟΜΟΥ/ PILATES INSTRUCTOR/ ΓΙΟΥΓΚΙΑΝΗ- ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η Δήμητρα Αλεξάνδρου μέσω πανελλαδικών εξετάσεων εισάγεται στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2015). Είναι απόφοιτη του τμήματος δασκάλα μπαλέτου και σύγχρονου χορού, από την ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού Μοριάνοβα – Τράστα, αναγνωρισμένη από το υπουργείου πολιτισμού (2019).

Έκτοτε έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια με καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους ( όπως Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Τάσος Μπεκιάρης, Γιάννης Καρούνης, Batsheva dance company «Gaga’s workshop», Βασιλική Ριζοπούλου). To 2019 παρακολούθησε το τρίμηνο σεμινάριο Χοροθεραπείας: Θεωρία και πράξη του ΕΚΠΑ. Ταυτόχρονα ξεκίνησε να φυτά στο τμήμα Μετεκπαίδευση στη Γιουγκιανή- Ψυχοδυναμική Συμβουλευτική μέσω της Χοροθεραπείας του Ελληνικού Κέντρου Επιμόρφψωσης – Ψυχοθεραπεία Μέσω Τεχνών (2020), όπου το 2023 αποφοιτά.

Συνάμα με τις σπουδές αποφασίζει να παρακολουθήσει την εκπαίδευση για το Pilates instructor στις σχολές AF STUDIES και STUDIO ONE στους τομείς pilates mat, reformer, tower, Cadillac, chair (2021-2022). Tην αγάπη της για το χορό και το ρυθμό βοήθησε σε μεγάλο βαθμό η εκμάθηση πιάνου και solfège (επίπεδο κατωτέρας).

Επίσης έχει συμμετάσχει στο Ε΄ Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής «Σύγχρονα θέματα Παιδαγωγικής, Ψυχοπαιδαγωγικής και Παιδιατρικής». Και βέβαια ένα κομβικό σημείο για την ίδια ήταν η συμμετοχή της στο φεστιβάλ χορού (ως χορογράφος) «Dance School Wave Festival» με την χορογραφία «And now What?»

Επιπλέον έχει πιστοποιηθεί με πτυχίο επιπέδου lower αγγλικής γλώσσας καθώς και πτυχίο υπολογιστών ECDL. Εν κατακλείδι όλα τα παραπάνω συνάδουν στον στόχο που έχει βάλει στη ζωή της ,στο να ανοίξει έναν δικό της χώρο στον οποίο θα μπορεί να μεταλαμπαδεύσει στον κόσμο τις γνώσεις αυτές του χορού, του ρυθμού, της εκγύμνασης του σώματος αλλά και της ίασης της ψυχής μέσω της κίνησης .

https://cps-arts.gr/wp-content/uploads/2023/01/ΔΗΜΗΤΡΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-–-ΔΑΣΚΑΛΑ-ΜΠΑΛΕΤΟΥ-ΣΥΓΧΡΟΜΟΥ-PILATES-INSTRUCTOR-ΓΙΟΥΓΚΙΑΝΗ-ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ-ΜΕΣΩ-ΤΗΣ-ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ-Η-Δή.png

ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Η Μαρία Φιλίππου είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, με κατεύθυνση την ψυχολογία, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών 2013-2019.

Από το 2010 σε ηλικία 15 ετών ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τον κλασικό χορό και λίγα χρόνια αργότερα με τον σύγχρονο χορό στις τεχνικές Release, Graham και Limon. Πολύ σύντομα ο χορός αποτέλεσε ένα βασικό εργαλείο όχι μόνο έκφρασης και δημιουργίας, αλλά ένα εργαλείο σύνδεσης του σώματος με την ψυχή και ένα εφόδιο για την ίδια την ζωή. Έτσι, το 2020 ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στην Γιουγκιανή Χοροθεραπεία στο Ελληνικό Κέντρο Επιμόρφωσης Ψυχοθεραπεία μέσω των Τεχνών.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό έχει εκπαιδευτεί στο σύστημα ανάλυσης Laban Movement Analysis, στα σύμβολα και αρχέτυπα με βάση την Γιουγκιανή αναλυτική θεωρία και σε τεχνικές όπως Authentic Movement, Active Imagination και Guided Imagery.

Ως σύμβουλος ψυχικής υγείας χρησιμοποιεί την ψυχοδυναμική προσέγγιση και την χοροθεραπεία. Συμμετείχε σε ομαδική χοροθεραπεία σε γυναίκες μετανάστριες στο Στρατό της Σωτηρίας, 2022. Αποτελεί μέλος της νεοσύστατης Α.Μ.Κ.Ε. Open Paths Athens, 2023.

ΓΙΑΝΝΑ ΛΕΟΝΤΙΕΒΑ

Η Γιάννα Λεόντιεβα, γεννήθηκε στην Λετονία. Ασχολήθηκε με το χορό από μικρή ηλικία και εργάστηκε σαν χορεύτρια και δασκάλα χορού για 10 χρόνια στη Ρίγα. Στη Θεσσαλονίκη τελείωσε ΙΕΚ Πυθαγόρα, τμήμα “Προσχολικής Αγωγής”. Εργάστηκε ως δασκάλα χορού με παιδιά και ενήλικους για 14 χρόνια (7 χρόνια σε ορφανοτροφείο της Ρίγας και 7 χρονιά σε καταυλισμούς Ρομά). Τέλεσε για αρκετά χρόνια ως υπεύθυνη σε δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά σε κατασκηνώσεις και διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Φέτος τελειώνει χοροθεραπεία στο “Ελληνικό Κέντρο Επιμόρφωσης Ψυχοθεραπεία μέσω των τεχνών”. Για 4 χρόνια παρακολούθησε μαθήματα χορού “5 Rythms Dance” (πρακτική διαλογισμού μέσω κίνησης, που ξεκίνησε η Αμερικανίδα Gabrielle Roth) και Ομαδική ψυχοθεραπεία με τον Αριστείδη Ινιωτάκη (βιοενεργητική προσέγγιση, σχολή του Alexander Lowen).

Αυτή τη στιγμή ασχολείται με τη χοροθεραπεία, κάνοντας ομαδικές και ατομικές συνεδρίες στο Παλαιό Φάληρο, Ηλιούπολη αλλά και υπαίθρια στην Γλυφάδα (το μάθημα γίνετε στη παραλία) όπου μπορείτε να με βρείτε για να συμμετέχετε σε ομαδική ή ατομική χοροθεραπεία. Αναλαμβάνει επίσης συνεδρίες με παιδιά.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο Facebook στην σελίδα “JOY DANCE THERAPY” και επικοινωνώντας μαζί της στο 6932710772.

https://cps-arts.gr/wp-content/uploads/2023/01/Σχέδιο-χωρίς-τίτλο-3.jpg