ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΨΤΝέο masterclass σε ζητήματα θεραπευτικού πλαισίου

February 13, 20230

Masterclass σε ζητήματα ψυχοθεραπευτικού πλαισίου: Πώς να σταματήσετε να χτίζετε πάνω στην άμμο και να δημιουργήσετε στέρεο έδαφος για την ψυχοθεραπεία. Το ασφαλές και σταθερό θεραπευτικό πλαίσιο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ψυχοθεραπείας. Ωστόσο, ζητήματα που αφορούν σε αυτό αποτελούν ταμπού και συζητούνται ελάχιστα σε εποπτικές συναντήσεις, συνέδρια ή σεμινάρια. Ένας βασικός λόγος για αυτό...

Masterclass σε ζητήματα ψυχοθεραπευτικού πλαισίου:

Πώς να σταματήσετε να χτίζετε πάνω στην άμμο και να δημιουργήσετε στέρεο έδαφος για την ψυχοθεραπεία.

Το ασφαλές και σταθερό θεραπευτικό πλαίσιο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ψυχοθεραπείας. Ωστόσο, ζητήματα που αφορούν σε αυτό αποτελούν ταμπού και συζητούνται ελάχιστα σε εποπτικές συναντήσεις, συνέδρια ή σεμινάρια. Ένας βασικός λόγος για αυτό είναι ότι θέματα χρημάτων, εκπρόθεσμων ακυρώσεων, επιλογής θεραπευόμενων, μεταξύ άλλων, δημιουργούν άβολα και δύσκολα συναισθήματα. Πολλές φορές μάλιστα, αρκετοί κλινικοί τα υποτιμούν, αναφερόμενοι σε αυτά ως ‘διαδικαστικά’. Θεωρώ ότι τα ζητήματα αυτά είναι η ραχοκοκαλιά της ψυχοθεραπείας, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, αποτελούν την ίδια την ψυχοθεραπεία.

Σε αυτό το masterclass θα συζητήσουμε με εμπιστευτικότητα τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διαμορφώσετε και να διατηρήσετε το θεραπευτικό σας πλαίσιο ώστε να παρέχετε ψυχοθεραπεία υψηλής ποιότητας στους ανθρώπους που σας εμπιστεύονται για τη βελτίωση της ζωής τους.

Πιο συγκεκριμένα, θα δούμε πώς να:

●  Προσελκύσετε και επιλέξετε θεραπευόμενους που είναι έτοιμοι να δεσμευτούν σε ψυχοθεραπεία μακράς διαρκείας

●  Διαμορφώσετε το ύψος της αμοιβής σας

●  Διαχειριστείτε ζητήματα αμοιβής, ορίων και πολιτικής ακυρώσεων.

Διάρκεια: Σάββατο 1 Απριλίου 2023 @ 12:00-15:00 / 3 ώρες
Διεξαγωγή: Μέσω zoom
Για ποιον είναι: Επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, ψυχίατροι

Κόστος: 50 Ευρώ

Για δηλώσεις συμμετοχής:

Tηλ.επικ. 210-8217710,
Δίδεται πιστοποιητικό παρακολούθησης!

Εισηγήτρια: Δρ. Μαρία Κατσιφαράκη, Ψυχολόγος-Ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια, Διδάσκουσα στο Ελληνικό Κέντρο Επιμόρφωσης-Ψυχοθεραπεία Μέσω των Τεχνών

Μετά την αποφοίτησή της από το τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, συνέχισε τις σπουδές της στο Swansea University (Μ. Βρετανία), όπου έκανε μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία και το Διδακτορικό της στην Κλινική & Οργανωτική Ψυχολογία.

Εργάστηκε ως Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο National Institute of Occupational Health της Νορβηγίας για 2,5 χρόνια. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στα Ψυχολογικά τμήματα του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης (Αθήνα) και του Swansea Central Clinic (Μ. Βρετανία).  Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών της εργαζόταν ως σύμβουλος φοιτητών στο Swansea University. Άρθρα της βρίσκονται δημοσιευμένα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει παρουσιάσει το ερευνητικό της έργο σε διεθνή συνέδρια. Σπούδασε κλασσικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό μέχρι το προεπαγγελματικό επίπεδο, και πιάνο. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Νορβηγικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *