ΣΠΟΥΔΕΣΧοροθεραπείας

Μέσα από το αναγνωρισμένο πρόγραμμά μας μπορείς να αποκτήσεις μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση και επιμόρφωση πάνω στο αντικείμενο.
https://cps-arts.gr/wp-content/uploads/2021/10/drew-colins-LIEQsu5JuoM-unsplash-640x896.jpg

ΣΠΟΥΔΕΣ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣΚΥΡΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Στο πρόγραμμα της Χοροθεραπείας, οι σπουδαστές διδάσκονται σε βάθος βιωματική κινησιολογία, κινητικό αυτοσχεδιασμό, σωματική ευφϋια, ψυχολογία, αυθεντική κίνηση, το σύστημα ανάλυσης LMA και δεξιότητες, μεθόδους και εφαρμογές της Χοροθεραπείας. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα οι σπουδαστές θα είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται, να παρατηρούν, να ερμηνεύουν την κίνηση. Να χρησιμοποιούν νέες δεξιότητες της χοροθεραπείας όπως η ανάλυσης της κίνησης, η αυθεντική κίνηση, τα σύμβολα και τα αρχέτυπα προς διευκόλυνση, θεραπευτική/εκπαιδευτική παρέμβαση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, με διαφορετικούς πλυθυσμούς, στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης. Να αξιοποιούν την διευρυμένη αντίληψη και εμπειρία του δικού τους σώματος και να αυξήσουν την κιναισθητική τους αντίληψη και σωματική ευφϋία. Να αξιοποιήσουν και τη δικής τους δυνατότητας να εκφράζονται και να σχετίζονται μέσα από την κίνηση στην επαφή τους και τη θεραπευτική τους δουλειά τους με τους άλλους. Να προωθήσουν την προσωπική τους εξέλιξη, αυτογνωσία και σωματική ευφυϊα.

Δια ζώσης ή εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Φορέας πιστοποιήσης του προγράμματός μας είναι η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ.).
Απόφοιτοι Ψυχολογίας, Ψυχιατρικής, Φιλολογίας, Παιδαγωγικών και άλλων ανθρωπιστικών επιστημών, απόφοιτοι σχολών χορού ή θεάτρου, επαγγελματίες χορευτές και απόφοιτοι άλλων σχολών κατόπιν συνέντεξης.
Το ετήσιο κόστος για το 1ο έτος: 2000€ πλέον 500€ εγγραφή.
Τα ετήσια δίδακτρα για το 2ο & 3ο έτος: 1500€.
Υπάρχει η επιλογή δόσεων.

1ο ΈτοςΜαθήματα

Ψυχολογία (Αναπτυξιακή & Κλινική Ψυχολογία και Σχολες Ψυχοθεραπείας) (100 ώρες α' εξάμηνο)
Βιωματική Κινησιολογία (Χορός και Κινητικός Αυτοσχεδιασμός) (40 ώρες α' εξάμηνο)
LMA (Laban Movement Analysis) - Σύστημα Ανάλυσης Κίνησης (40 ώρες α' εξάμηνο)
Σωματική Ευφυϊα (40 ώρες α' εξάμηνο)
Τέχνες & Ψυχανάλυση: γνωριμία με τις δημιουργικές θεραπείες (50 ώρες β' εξάμηνο)
Βιωματικά εργαστήρια: γνωριμία με τις θεραπείες μέσω τέχνης (30 ώρες β' εξάμηνο)
Η γλώσσα του σώματος/LMA & ψυχολογικοί συμπερασμοί (20 ώρες β' εξάμηνο)
Δεξιότητες, μέθοδοι και εφραμογές της Χοροθεραπείας (40 ώρες β' εξάμηνο)
Εργασία 1ου Έτους
https://cps-arts.gr/wp-content/uploads/2021/10/DSC_1097-1-scaled.jpg
https://cps-arts.gr/wp-content/uploads/2021/10/DSC_1089-scaled.jpg

2ο ΈτοςΜαθήματα

Εξελικτική & Κλινική Ψυχολογία (60 ώρες α' εξάμηνο & 10 ώρες Ψυχομετρικά Τεστ β' εξάμηνο)
Αυθεντική Κίνηση (40 ώρες α' εξάμηνο)
Aρχές Βιοψυχολογίας, βιολογία των συναισθημάτων, τραυματοθεραπεία (30 ώρες α' εξάμηνο & 20 ώρες β' εξάμηνο)
Ψυχαναλυτικές Έννοιες (40 ώρες β' εξάμηνο)
Ομαδική Εποπτεία (35 ώρες β' εξάμηνο)
Πρακτική Άσκηση (80 ώρες β' εξάμηνο)

3ο ΈτοςΜαθήματα

Δεξιότητες στην Χοροθεραπεία (20 ώρες α' εξάμηνο)
Μεθοδολογία Διατύπωσης Περιπτώσεων (case study methodology) (10 ώρες α' εξάμηνο)
Εισαγωγή στην εργοφυσιολογία: Χορός και Ειδικά Θεμάτα Φυσικής Αγωγής- Υγεία και ασφαλής πρακτική (40 ώρες α' εξάμηνο)
Κλινική Ψυχολογία (30 ώρες α' εξάμηνο & 30 ώρες β' εξάμηνο)
Γιουγκανική Ανάλυση ονείρων μέσα από τις Τέχνες (60 ώρες β' εξάμηνο)
Αυθεντική Κίνηση: εμβάθυνση στην τεχνική (βιωματικό) (30 ώρες β' εξάμηνο)
Ομαδική Εποπτεία (40 ώρες β' εξάμηνο)
Πρακτική Άσκηση (80 ώρες β' εξάμηνο)
Εργασία Γ' Έτους (case study)
Προσωπική Θεραπεία (150 ώρες)
https://cps-arts.gr/wp-content/uploads/2021/10/DSC_1065-scaled.jpg

Εισηγητές

Διευθύντρια τομέα Ψυχολογίας & Υπεύθυνη ΣπουδώνΜαρία Καρκανιά

Απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΕΚΠΑ και του τμήματος Ψυχολογίας του University of Wales. Συνέχισε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA με κατεύθυνση στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του University of Wales.

Μάθε περισσότερα ...

Έχει σπουδάσει πιάνο και αρμονία στο Εθνικό Ωδείο (Παράρτημα Ψυχικού). Έχει σπουδάσει μοντέρνο και σύγχρονο χορό. Συμμετέχει ενεργά από το 2014 στη βιωματική ομάδα Χοροθεραπείας της Leda Shandala στο Shantom. Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα Γιουγκιανής Συμβουλευτικής μέσω της Χοροθεραπείας του Ελληνοβρετανικού. Εκπαιδεύτηκε στο σύστημα ανάλυσης κίνησης Laban Movement Analysis. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων σωματικής αυτογνωσίας, ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και somatics. Έχει ολοκληρώσει την ενότητα “Αισθήσεις & αντίληψη 1” του Επαγγελματικού Εκαπιδευτικού προγράμματος “Εκπαίδευση Ενσώματης Κίνησης – Body- Mind Centering”. Έχει εκπαιδευτεί στην ενσώματη πρακτική “Woman Wellness” με την Usha Αnandi που αφορά ένα σύστημα σωματικών πρακτικών σχεδιασμένο για τη γυναικεία ανατομία και σωματικές και συναισθηματικές ανάγκες της Γυναίκας. Έχει εκπαιδευτεί στο πρόγραμμα Embodying Archetypes , την Ενσωμάτωση Αρχετύπων. Έχει ολοκληρώσει τον εκπαιδευτικό κύκλο “Unlock your Archetypal Strengths with the Feldenkrais Method” με τη Lavinia Plonka που αφορά την εξερεύνηση των αρχετύπων μέσω από το σώμα μέσα από τη μέθοδο Feldenkrais.  Είναι Ψυχολόγος με Ψυχοδυναμική (Αναλυτική – Γιουγκιανή) κατεύθυνση, θεραπεύτρια μέσω της κίνησης  και χρησιμοποιεί θεραπείες μέσω Τεχνών (χοροθεραπεία , θεραπεία μέσω των εικαστικών, θεραπεία μέσω της άμμου) στη θεραπευτική δουλειά της με παιδιά και εφήβους και νέους.  Χρησιμοποιεί τεχνικές θεραπείας μέσα από τις τέχνες (active imagination, authentic movement, guided imagery, sand therapy). Τα τελευταία χρόνια προσέγγισε  θεραπευτικά ομάδες γυναικών με θέμα “Η εξερεύνηση του Αρχετύπου της Εσωτερικής θεάς” .

Eριφύλη Δαφέρμου

Η Εριφύλη Δαφέρμου αποφοίτησε από την επαγγελματική σχολή χορού Μοριάνοβα – Τράστα. Με υποτροφία του ΙΚΥ συνέχισε τις σπουδές της στο Laban Center Londonμε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA Dance Theater Practice.

Μάθε περισσότερα ...

Από το 2006 – 2012 ήταν χορογράφος και βασική χορεύτρια των Dirty Granny Tales (ιδρυτικό μέλος) έχει χορογραφήσει και χορέψει τα έργα Inversed world (2006), Didi’sson (2009), Jealous (2010), Rejection (2011) με τα οποία η ομάδα περιόδεψε στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Mεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τους Θέαμα και Άλλη πλευρά (2001), Seresta (2002), Kreativ kompanie x thesis (2004, 2006), Tranzito (2008), Χορόνδε (2011, 2012), Face the Fact (2013), τον Μιχάλη Φραγκιαδάκη και το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας (2013), καθώς και με το Μέγαρο μουσικής Αθηνών (2005) και την Αποστολία Παπαδαμάκη (2004, 2011). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Rina Shenfeld, Κώστα Φιλίππογλου, Vincent Cacialono, Michael Schumacher, Gwen Welliver, Katie Duck, Katrina Brown, Keren Levi, LauraMoro, Maryo’ DonnellFulkerson, Inaki Azpillaga, Vahid, Julyen Hamilton, Juan Kruz Diaz De Garaio Esnaola, Hofesh dance company, DV8 κ.α. Ως καθηγήτρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού έχει συνεργαστεί με την Ανωτέρα σχολή χορού της Εθνικής Λυρικής σκηνής (2011 – 2012), το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου  Θράκης(2008), τον Δήμο Φιλοθέης, την σχολή χορού Μαρίνας Πολλάτου, και το Ash in art.  Από το 2005 διδάσκει στην επαγγελματική σχολή χορού ΜοριάνοβαΤράστα σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό. Το 2013 ίδρυσε τον χώρο Lalo (www.choroslalo.gr) ως έδρα της ομάδας Λαλώ με στόχο την φιλοξενία σεμιναρίων, προβών και την στέγαση έρευνας γύρω από τον χορό και την κίνηση.  Παίζει πιάνο και ασχολείται με το θέατρο και την δημιουργική γραφή.

Έφη Νταΐάνα Τζάκα

Σε ηλικία 15 ετών φεύγει για το εξωτερικό όπου και ολοκλήρωσε το σχολείο και σπουδές χορού στο Laban Center – London. Μετέπειτα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία – City University London και στα 26 της χρόνια αρχίζει τον τριετές κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στην Χοροθεραπεία όπου και ολοκλήρωσε με MA in Dance Movement Therapy – University of Hertfordshire. Γυρνώντας Ελλάδα ολοκληρώνει τον κύκλο σπουδών της στο University of Whales  – Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο με πτυχίο στην Ψυχολογία.

Μάθε περισσότερα ...

Η αφοσίωση της στην Γιουνγκιανή Αναλυτική Ψυχολογία την ώθησε να διευρύνει την έρευνα της στην Αρχετυπική και Διαπροσωπική (TRANSPERSONAL PSYCHOLOGY) όπως και εκπαιδεύτηκε για χρόνια σε τεχνικές και την φιλοσοφία του Αρχέγονου Σαμανισμού στην Αγγλία με διάφορους δασκάλους. Η ενασχόληση της με την Αρχετυπική Αναλυτική και Διαπροσωπική Ψυχολογία έχει ως κέντρο μελέτης και εφαρμογής μύθους και συμβολισμό από την Ελληνική Μυθολογία και φιλοσοφία. Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται εντατικά μέσα από την εργασία της με την ενεργοποίηση της μνήμης μέσα από το σωματικό υποσυνείδητο και σωματικό ασυνείδητο όπως αυτό μπορεί να ενεργοποιήσει για το άτομο την αυτογνωσία του εαυτού του. Το 2015 με 2016 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στην ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΎΠΝΩΣΗ  στο Ομακοείο Αθηνών όπως και μέσα από το HYPNOVISION INTESNIVE THERAPY COURSE – SILVA MEYHTOD  – AMERICAN ASSOCIATION OF HYPNOSIS. Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας τα τελευταία 16 χρόνια κυρίως με ενήλικες. Έχει συνεργαστεί και με διάφορα κέντρα αναπτυξιακών διαταραχών για παιδιά όπου έχει αναλάβει ομάδες χοροθεραπείας και δημιουργικής κίνησης για παιδιά με αυτισμό και άλλες διαταραχές. Εδώ και 15 χρόνια συνεργάζεται με το LOGOS INSTITUTE  όπου παρέχει χοροθεραπευτική παρέμβαση σε ομαδικά προγράμματα αντιμετώπισης και θεραπείας του Τραυλισμού. Όσο ήταν στην Αγγλία δούλευε σε ψυχιατρικό κέντρο ημέρας και σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σαν σχολική σύμβουλος χοροθεραπεύτρια. Από το 2007 μέχρι και σήμερα έχει παρουσιάσει και διδάξει την μέθοδο της πάνω στην Σωματική μνήμη μέσα από την Αρχετυπική Ψυχολογία σε διάφορους φορείς όπως στην ΣΤΕΓΗ ΧΟΡΟΥ στην Λεμεσό όπως και στο NEW SCHOOL OF PERFORMING ARTS – AMSTERDAM. Στο παρελθόν επίσης έχει δουλέψει σαν Ομαδική Θεραπεύτρια σε φορείς απεξάρτησης από Ναρκωτικά όπως το 18 Άνω και το Κέντρο Έρευνας της Ανθρώπινης Συμπεριφοράς (2003-2006). Επίσης από το 2001 μέχρι το 2006 δίδαξε Ανάλυση Κίνησης σε Ηθοποιούς όπως και σε εφήβους με ειδικές ανάγκες στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης.

Όλια Μουρουζίδου

Είναι χορεύτρια και καθηγήτρια του σύγχρονου χορού. Αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου (2007). Το 2017 ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευσή της στη Ψυχοδυναμική Γιουγκιανή Συμβουλευτική μέσω της Χοροθεραπείας στο Ελληνοβρετανικό.

Μάθε περισσότερα ...

Αυτή τη στιγμή διδάσκει σύγχρονο χορό και Power Movement στη σχολή χορού PK Dance School, όπου στεγάζεται στο Θέατρο ΠΚ.  Επίσης είναι μέλος της Χοροθεατρικής ομάδας  του Παύλου Κουρτίδη από το 2009 και έχει χορέψει στις παραγωγές «Λαβύρινθος» (θέατρο Παλλάς, 2016), «Σπίτι από Γέφυρες» (θέατρο ΠΚ, 2015), «Φράνγκεστάϊν» (θέατρο ΠΚ, 2010-11), «Society says» (θέατρο ΠΚ 2010), «Μόνος» (θέατρο ΠΚ, 2009), «Στύγα…Η θεά των Υδάτων» (θέατρο ΠΚ, 2017). Τον Ιούνιο του 2016 χόρεψε με την ομάδα του Αμερικανού χορογράφου David Dorfman σε συνεργασία με την Αποστολία Παπαδημάκη στην παράσταση «Μεταμόρφωση» στο Κέντρο Πολιτισμού του  ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.  Έχει συμμετάσχει στο 11ο διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού στο Κάϊρο, και στο  φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων. Έχει επίσης χορογραφήσει σε συνεργασία με τη Ζωή Σωτηροπούλου την παράσταση «Crows…crawl» της νεοσύστατης ομάδας σύγχρονου χορού Crows.  Τον Ιούλιο του 2018 χόρεψε στην παράσταση «From Darkness to light» της Αποστολίας Παπαδαμάκη στον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.

Μαρία Κατσιφαράκη

Μετά την αποφοίτησή της από το τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, συνέχισε τις σπουδές της στο Swansea University (Μ. Βρετανία), οπού έκανε μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία και το Διδακτορικό της στην Κλινική & Οργανωτική Ψυχολογία.

Μάθε περισσότερα ...

Εργάστηκε ως Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο National Institute of Occupational Health της Νορβηγίας για 2,5 χρόνια. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στα Ψυχολογικά τμήματα του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης (Αθήνα) και του Swansea Central Clinic (Μ. Βρετανία).  Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών της εργαζόταν ως σύμβουλος φοιτητών στο Swansea University.   Άρθρα της βρίσκονται δημοσιευμένα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει παρουσιάσει το ερευνητικό της έργο σε διεθνή συνέδρια. Σπούδασε κλασσικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό μέχρι το προεπαγγελματικό επίπεδο, και πιάνο. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Νορβηγικά.

Κλαίρη Καρποδίνη

Η Κλαίρη Καρποδίνη είναι καθηγήτρια και θεωρητικός χορού με εξειδίκευση στην επιστήμη του χορού.  Κατέχει ΒΑ (hons) of Artsin Dance Educationαπό το Royal Academy of Dance- University of Surrey, Teaching Diploma από το Royal Academy of Dance και Master of Science όπου αρίστευσε και απέσπασε το πρώτο βραβείο, «βραβείο του Κοσμήτορα», από το Πανεπιστήμιο του Wolverhampton στην Αγγλία.

Μάθε περισσότερα ...

Η επαγγελματική της εμπειρία ξεκινά το 1990 και  μέχρι σήμερα περιλαμβάνει διδασκαλία κλασσικού και μοντέρνου χορού, οργάνωση και συμμετοχή σε  εκπαιδευτικά δρώμενα ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, συμμετοχή σε ομάδες χορού, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί ανελλιπώς σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2012 διδάσκει σε προπτυχιακά προγράμματα ενώ είναι εισηγήτρια σε ανοιχτές ομιλίες αλλά και  επιστημονικά συνέδρια. Παράλληλα είναι αξιολογητής-PTS στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα CBTSStudies της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου. Από το 2012 ασχολείται με την Εμβιομηχανική του Ανθρώπου, την Ανάλυση Κίνησης κατά την Μέθοδο Λάμπαν  και την εφαρμογή των παραπάνω στο 3DAnimation. 

Το επιστημονικό της ενδιαφέρον αφορά την κίνηση, τον χορό και την φυσική άσκηση  σε υγιείς και μη πληθυσμούς, σε συνεργασία με τα Research Center for Sport Exercise and Performance, University of Wolverhampton, UK και Τμήμα Φυσικής Επιστήμης και Αθλητισμού Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Είναι υπό διαδικασία έναρξης Διδακτορικής Διατριβής με θέμα Χορός και Πάρκινσον.

Μελίνα Αργυρίου

Σπούδασε στο London College of Dance & Performing Arts (London) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού in Movement Psychotherapy (Goldsmiths University).

Μάθε περισσότερα ...

Διεύρυνε τη μελέτη της πάνω στην γιουνγκιανή προσέγγιση και παρακολούθησε διάfορα σεμινάρια στο Λονδίνο από τον γιουνγκιανό αναλυτή Graham Horwood. Ξεκίνησε την επαγγελματική της δράση το 2001, συνεργαζόμενη με τα ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και Αγρινίου ως χορογράφος. Από το 2002 ως το 2007 συμμετείχε σε παραστάσεις διαφόρων θεάτρων και φεστιβάλ στο Λονδίνο όπως: The Place, Theatro Technis, Art Deco Theater, Dance Resolution Festival & Synergy Festival. Το 2008-2009 συνεργάστηκε με το ΘΟΚ ως χορογράφος και performer στην παράσταση Beauty Mark.  Από το 2002 έως σήμερα είναι δασκάλα δημιουργικής κίνησης και από το 2007 εργάζεται ως Χοροθεραπεύτρια. Η βαθιά επιθυμία της για κατανόηση της σύνδεσης σώματος και ψυχής την οδηγεί να εμβαθύνει τις γνώσεις της στην κινέζικη ιατρική και φιλοσοφία και να ταξιδέψει στην Κίνα (2005 & 2007) για tai chi σεμινάρια με taoist master του Wu Dang. Αργότερα ξεκινά να διδάσκει την εσωτερική πολεμική τέχνη του Tai Chi. Παράλληλα εμβαθύνει τις γνώσεις της στην Ακαδημία Ελληνικής και Κινεζικης ιατρικής στον τομέα της Ρεφλεξολογίας και γΙνεται διπλωματούχος Ρεφλεξιολόγος. Από το 2011 συνεργάζεται με το Synergy of Art της Silvia Macchi συνδημιουργώντας παραστάσεις. Το 2012 γίνεται ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής όμαδας Synama χορογραφώντας το video dance «Genius Loci»,  «RE-TURN» και άλλες ανεξάρτητες παραγωγές, με τελευταία συνεργασία να χορογραφεί τη χοροθεατρική παράσταση «Σκελετογυναίκα».

Αλέξανδρος Σταυρόπουλος

O Αλέξανδρος Σταυρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1991. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2014.

Μάθε περισσότερα ...

Το 2015 παρακολούθησε το πρόγραμμα Summer Intensive στη σχολή της Martha Graham στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ και το 2016 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από τη Σχολή Σύγχρονου Χορού The Place του Λονδίνου. Έχει βραβευτεί από την ARTWORKS (2021) και είναι Fellow του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Έχει συνεργαστεί με τους ακόλουθους καλλιτέχνες: Russell Maliphant, Jasmin Vardimon, Koen Augustijnen, Rosalba Torres Guerrero, Hannes Langolf, Αντώνη Φωνιαδάκη, Anton Lachky, Ermira Goro, Αλέξη Βασιλείου, Πατρίσια Απέργη, Φένια Αποστόλου, Εύη Σούλη, Φώτη Νικολάου κ.ά. Το 2020 δημιούργησε το πρώτο του
χορογραφικό́ έργο με τίτλο “Cinderella’s”, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στο 13ο Arc for
Dance Festival και εν συνεχεία επιλέχθηκε για το Aerowaves Festival 2021.

Τίμος Ζέχας

Ο Τίμος Ζέχας είναι χορευτής και δάσκαλος χορού. Έχει εμπειρία στον σύγχρονο χορό, το κλασικό μπαλέτο, τον αυτοσχεδιασμό, το contact improvisation και τις τεχνικές σωματοποίησης (Feldenkrais, Axis syllabus, Αντιληπτική Σωματοψυχοπαιδαγωγική, Pilates, Fascial fintess).

Μάθε περισσότερα ...

Έχει διδάξει στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε μέλος του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, έχει συνεργαστεί με το Εθνικό θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και καταξιωμένους χορογράφους και ομάδες της σύγχρονης χορευτικής σκηνής. Έχει διδάξει στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Τατιάνας Λοβέρδου σύγχρονο χορό, θεωρία σύγχρονου χορού, τη μέθοδο Feldenkrais και Axis Syllabus. Έχει διδάξει θεωρητική και βιωματική ανατομία στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Η προσέγγιση του περλαμβάνει εφαρμοσμένη φυσική και ανατομία, έρευνα και ανάλυση της κίνησης και τρόπους μετάδοσης της πληροφορίας. Είναι μέλος του Διεθνούς Ερευνητικού Δικτύου Axis Sylllabus (ASIRN).