ΣΠΟΥΔΕΣΜουσικοθεραπείας

Μέσα από το αναγνωρισμένο πρόγραμμά μας μπορείς να αποκτήσεις μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση και επιμόρφωση πάνω στο αντικείμενο.
https://cps-arts.gr/wp-content/uploads/2021/10/pexels-yan-krukov-8191574-640x427.jpg

ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣΚΥΡΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Μουσικοθεραπείας, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις επιδράσεις της μουσικής σε σωματικό, νοητικό και ψυχικό επίπεδο. Θα εξερευνήσουν και θα αναπτύξουν την έμφυτη μουσικότητά τους χρησιμοποιώντας το σώμα, τη φωνή, και απλά μουσικά όργανα. Θα ανακαλύψουν νέες πτυχές του εαυτού τους και θα αναπτύξουν νέες μουσικές δεξιότητες και τρόπους επικοινωνίας. Θα αποκτήσουν τους τρόπους, τους χώρους και τους πληθυσμούς όπου βρίσκει εφαρμογή η μουσικοθεραπεία. Θα κάνουν πρακτική άσκηση σε κέντρα ψυχικής υγείας, κέντρα φιλοξενίας παιδιών, κέντρα ειδικής αγωγής, κλινικές παιδιών και ενηλίκων, γηροκομεία, κέντρα απεξάρτησης.

Δια ζώσης ή εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Φορέας πιστοποιήσης του προγράμματός μας είναι η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ.).
Απόφοιτοι Ψυχολογίας, Ψυχιατρικής, Φιλολογίας, Παιδαγωγικών και άλλων ανθρωπιστικών επιστημών, επαγγελματίες μουσικοί και απόφοιτοι άλλων σχολών κατόπιν συνέντεξης.
Το ετήσιο κόστος για το 1ο έτος: 2000€ πλέον 500€ εγγραφή.
Τα ετήσια δίδακτρα για το 2ο & 3ο έτος: 1500€.
Υπάρχει η επιλογή δόσεων.

1ο ΈτοςΜαθήματα

Ψυχολογία (100 ώρες α' εξάμηνο)
Μουσική (αρμονία-φωνητική-μουσικό όργανο) (40 ώρες α' εξάμηνο)
Μουσική ακρόαση και μουσικός αυτοσχεδιασμός Ι (40 ώρες α' εξάμηνο)
Ιστορία και θεωρητικά μοντέλα της μουσικοθεραπείας (40 ώρες β' εξάμηνο)
Τέχνες & Ψυχανάλυση (40 ώρες β' εξάμηνο)
Μουσική ακρόαση και μουσικός αυτοσχεδιασμός ΙΙ (40 ώρες β' εξάμηνο)
Γνωριμία με τις άλλες θεραπείες μέσω τέχνης (30 ώρες β' εξάμηνο)
https://cps-arts.gr/wp-content/uploads/2021/10/paige-cody-7kck7rSl_Bo-unsplash-scaled.jpg
https://cps-arts.gr/wp-content/uploads/2021/10/pexels-rebecca-swafford-625788-scaled.jpg

2ο ΈτοςΜαθήματα

Εξελικτική & Κλινική Ψυχολογία (60 ώρες & 10 ώρες Ψυχομετρικά Τεστ α' εξάμηνο)
Αρχές βιοψυχολογίας, βιολογία των συναισθημάτων, τραυματοθεραπεία (30 ώρες α' εξάμηνο)
Δεκτική μουσικοθεραπεία - Καθοδηγούμενη απεικόνιση (βιωματικό) (40 ώρες α' εξάμηνο)
Εφαρμογές μουσικής σε κλινικά και εκπαιδευτικά πλαίσια (20 ώρες α' εξάμηνο)
Μουσική Ψυχολογία (20 ώρες β' εξάμηνο)
Αρχές βιοψυχολογίας, βιολογία των συναισθημάτων, τραυματοθεραπεία και τρόποι αυτορρύθμισης του αυτότονου νευρικού συστήματος μέσα από το σώμα (20 ώρες β' εξάμηνο)
Ομαδική Εποπτεία (40 ώρες β' εξάμηνο)
Πρακτική Άσκηση (80 ώρες β' εξάμηνο)

3ο ΈτοςΜαθήματα

Δεξιότητες στην Μουσικοθεραπεία (20 ώρες α' εξάμηνο)
Μεθοδολογία Διατύπωσης Περιπτώσεων (case study methodology) (10 ώρες α' εξάμηνο)
Κλινική Ψυχολογία (30 ώρες α' εξάμηνο)
Γιουγκανική Ανάλυση ονείρων μέσα από τις Τέχνες - Σύμβολα στη Μουσικοθεραπεία (60 ώρες β' εξάμηνο)
Εξελικτική Ψυχολογία (30 ώρες β' εξάμηνο)
Καθοδηγούμενη Απεικόνιση: εμβάθυνση στην τεχνική (βιωματικό) (30 ώρες β' εξάμηνο)
Ομαδική Εποπτεία (40 ώρες β' εξάμηνο)
Πρακτική Άσκηση (80 ώρες β' εξάμηνο)
Εργασία Γ' Έτους (case study)
Προσωπική Θεραπεία (150 ώρες)
https://cps-arts.gr/wp-content/uploads/2021/10/pexels-nothing-ahead-3423985-scaled.jpg

Εισηγητές

Διευθύντρια τομέα Ψυχολογίας & Υπεύθυνη ΣπουδώνΜαρία Καρκανιά

Απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΕΚΠΑ και του τμήματος Ψυχολογίας του University of Wales. Συνέχισε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA με κατεύθυνση στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του University of Wales.

Μάθε περισσότερα ...

Έχει σπουδάσει πιάνο και αρμονία στο Εθνικό Ωδείο (Παράρτημα Ψυχικού). Έχει σπουδάσει μοντέρνο και σύγχρονο χορό. Συμμετέχει ενεργά από το 2014 στη βιωματική ομάδα Χοροθεραπείας της Leda Shandala στο Shantom. Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα Γιουγκιανής Συμβουλευτικής μέσω της Χοροθεραπείας του Ελληνοβρετανικού. Εκπαιδεύτηκε στο σύστημα ανάλυσης κίνησης Laban Movement Analysis. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων σωματικής αυτογνωσίας, ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και somatics. Έχει ολοκληρώσει την ενότητα “Αισθήσεις & αντίληψη 1” του Επαγγελματικού Εκαπιδευτικού προγράμματος “Εκπαίδευση Ενσώματης Κίνησης – Body- Mind Centering”. Έχει εκπαιδευτεί στην ενσώματη πρακτική “Woman Wellness” με την Usha Αnandi που αφορά ένα σύστημα σωματικών πρακτικών σχεδιασμένο για τη γυναικεία ανατομία και σωματικές και συναισθηματικές ανάγκες της Γυναίκας. Έχει εκπαιδευτεί στο πρόγραμμα Embodying Archetypes , την Ενσωμάτωση Αρχετύπων. Έχει ολοκληρώσει τον εκπαιδευτικό κύκλο “Unlock your Archetypal Strengths with the Feldenkrais Method” με τη Lavinia Plonka που αφορά την εξερεύνηση των αρχετύπων μέσω από το σώμα μέσα από τη μέθοδο Feldenkrais.  Είναι Ψυχολόγος με Ψυχοδυναμική (Αναλυτική – Γιουγκιανή) κατεύθυνση, θεραπεύτρια μέσω της κίνησης  και χρησιμοποιεί θεραπείες μέσω Τεχνών (χοροθεραπεία , θεραπεία μέσω των εικαστικών, θεραπεία μέσω της άμμου) στη θεραπευτική δουλειά της με παιδιά και εφήβους και νέους.  Χρησιμοποιεί τεχνικές θεραπείας μέσα από τις τέχνες (active imagination, authentic movement, guided imagery, sand therapy). Τα τελευταία χρόνια προσέγγισε  θεραπευτικά ομάδες γυναικών με θέμα “Η εξερεύνηση του Αρχετύπου της Εσωτερικής θεάς” .

Μουσικο-ψυχοθεραπεύτρια, ΝοσηλεύτριαΈλενα Πασούδη

Η Έλενα Πασούδη είναι μουσικο-ψυχοθεραπεύτρια και νοσηλεύτρια. Ξεκίνησε τις σπουδές της αποφοιτώντας, από το τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
Μάθε περισσότερα ...

Στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη Μουσικοθεραπεία από το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Βασική της ειδίκευση αποτελεί η φωνητική ψυχοθεραπεία (AVPT) της Dr. Diane Austin, η οποία χρησιμοποιεί ως κύριο μουσικό όργανο τη φωνή και έχει ως θεωρητικό υπόβαθρο την αναλυτική ψυχολογία (Carl Jung). Έχει εξειδικευτεί επίσης πάνω στη μέθοδο του “Αναλυτικού μουσικοδράματος” της Dr. Ξανθούλας Ντακοβάνου καθώς και στη νευρολογική μουσικοθεραπεία (NMT) από την Robert F. Unkefer Academy for Neurologic Music Therapy.  Ως μουσικός είναι πτυχιούχος πιανίστρια, απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου με άριστα παμψηφεί και διάκριση δεξιοτεχνίας. Θεραπευτικά έχει εργασθεί τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό πλαίσιο με παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Συγκεκριμένα έχει συνεργαστεί με θεραπευτικά κέντρα, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης Αμεα, ειδικά σχολεία, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, οργανισμούς πολιτισμού, κέντρα ημέρας και μουσικές σχολές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία.

Αυτή την περίοδο εργάζεται ως μουσικο – ψυχοθεραπεύτρια στο ιδιωτικό της γραφείο υποστηρίζοντας εφήβους και ενήλικες σε ατομικές συνεδρίες και συντονίζει σεμινάρια και workshop μουσικοθεραπείας. Παράλληλα συνεργάζεται με ιδιωτικά και μη κερδοσκοπικά κέντρα στο χώρο της ψυχικής υγείας και της ειδικής αγωγής.

Είναι μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ) και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) και κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος νοσηλευτή.

Για την επαγγελματική και προσωπική της εξέλιξη, βρίσκεται υπό προσωπική θεραπεία και εργάζεται υπό συνεχή εκπαίδευση και κλινική εποπτεία.

Τέλος την περίοδο αυτή εκπαιδεύεται στο Gestalt Foundation της Αθήνας.

Επικοινωνία

Web: https://musicpsychotherapy.net

Τηλ: 6945743771

Email: info@musicpsychotherapy.net

Διεύθυνση: Αραχώβης 14-16, Εξάρχεια Αθήνα, 10680

Έφη Νταΐάνα Τζάκα

Σε ηλικία 15 ετών φεύγει για το εξωτερικό όπου και ολοκλήρωσε το σχολείο και σπουδές χορού στο Laban Center – London. Μετέπειτα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία – City University London και στα 26 της χρόνια αρχίζει τον τριετές κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στην Χοροθεραπεία όπου και ολοκλήρωσε με MA in Dance Movement Therapy – University of Hertfordshire. Γυρνώντας Ελλάδα ολοκληρώνει τον κύκλο σπουδών της στο University of Whales  – Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο με πτυχίο στην Ψυχολογία.

Μάθε περισσότερα ...

Η αφοσίωση της στην Γιουνγκιανή Αναλυτική Ψυχολογία την ώθησε να διευρύνει την έρευνα της στην Αρχετυπική και Διαπροσωπική (TRANSPERSONAL PSYCHOLOGY) όπως και εκπαιδεύτηκε για χρόνια σε τεχνικές και την φιλοσοφία του Αρχέγονου Σαμανισμού στην Αγγλία με διάφορους δασκάλους. Η ενασχόληση της με την Αρχετυπική Αναλυτική και Διαπροσωπική Ψυχολογία έχει ως κέντρο μελέτης και εφαρμογής μύθους και συμβολισμό από την Ελληνική Μυθολογία και φιλοσοφία. Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται εντατικά μέσα από την εργασία της με την ενεργοποίηση της μνήμης μέσα από το σωματικό υποσυνείδητο και σωματικό ασυνείδητο όπως αυτό μπορεί να ενεργοποιήσει για το άτομο την αυτογνωσία του εαυτού του. Το 2015 με 2016 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στην ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΎΠΝΩΣΗ  στο Ομακοείο Αθηνών όπως και μέσα από το HYPNOVISION INTESNIVE THERAPY COURSE – SILVA MEYHTOD  – AMERICAN ASSOCIATION OF HYPNOSIS. Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας τα τελευταία 16 χρόνια κυρίως με ενήλικες. Έχει συνεργαστεί και με διάφορα κέντρα αναπτυξιακών διαταραχών για παιδιά όπου έχει αναλάβει ομάδες χοροθεραπείας και δημιουργικής κίνησης για παιδιά με αυτισμό και άλλες διαταραχές. Εδώ και 15 χρόνια συνεργάζεται με το LOGOS INSTITUTE  όπου παρέχει χοροθεραπευτική παρέμβαση σε ομαδικά προγράμματα αντιμετώπισης και θεραπείας του Τραυλισμού. Όσο ήταν στην Αγγλία δούλευε σε ψυχιατρικό κέντρο ημέρας και σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σαν σχολική σύμβουλος χοροθεραπεύτρια. Από το 2007 μέχρι και σήμερα έχει παρουσιάσει και διδάξει την μέθοδο της πάνω στην Σωματική μνήμη μέσα από την Αρχετυπική Ψυχολογία σε διάφορους φορείς όπως στην ΣΤΕΓΗ ΧΟΡΟΥ στην Λεμεσό όπως και στο NEW SCHOOL OF PERFORMING ARTS – AMSTERDAM. Στο παρελθόν επίσης έχει δουλέψει σαν Ομαδική Θεραπεύτρια σε φορείς απεξάρτησης από Ναρκωτικά όπως το 18 Άνω και το Κέντρο Έρευνας της Ανθρώπινης Συμπεριφοράς (2003-2006). Επίσης από το 2001 μέχρι το 2006 δίδαξε Ανάλυση Κίνησης σε Ηθοποιούς όπως και σε εφήβους με ειδικές ανάγκες στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης.

Μαρία Κατσιφαράκη

Μετά την αποφοίτησή της από το τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, συνέχισε τις σπουδές της στο Swansea University (Μ. Βρετανία), οπού έκανε μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία και το Διδακτορικό της στην Κλινική & Οργανωτική Ψυχολογία.

Μάθε περισσότερα ...

Εργάστηκε ως Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο National Institute of Occupational Health της Νορβηγίας για 2,5 χρόνια. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στα Ψυχολογικά τμήματα του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης (Αθήνα) και του Swansea Central Clinic (Μ. Βρετανία).  Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών της εργαζόταν ως σύμβουλος φοιτητών στο Swansea University.   Άρθρα της βρίσκονται δημοσιευμένα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει παρουσιάσει το ερευνητικό της έργο σε διεθνή συνέδρια. Σπούδασε κλασσικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό μέχρι το προεπαγγελματικό επίπεδο, και πιάνο. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Νορβηγικά.

Χριστόφορος Καρράς

Σπούδασε Μουσικολογία στο ΕΚΠΑ και είναι καθηγητής μουσικής και Coach Trainer στην Athens Coaching Institute Ltd. Φοιτεί στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μουσικής και Κοινωνίας με κατεύθυνση στην Μουσικοθεραπεία από το ΠΑΜΑΚ.

Μάθε περισσότερα ...

Έχει εκπαιδευτεί πάνω στο Evidence-based Coaching, στο Athens Coaching Institute. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού γραφής ατόμων Braille (επάρκεια). Συνεργάζεται με το Athens Coaching Institute, εκπαιδεύοντας ενήλικες στην Τέχνη του Coaching. Είναι λάτρης του Εποικοδομισμού και του Ουμανισού στην εκπαίδευση αλλά και στην θεραπεία. Παρέχει Coaching υπηρεσίες σε Performers, σε “άτομα που εκτίθενται σε κοινό και επιτελούν έργο σε πραγματικό χρόνο”, όπως επαγγελματίες στο εταιρικό περιβάλλον, public speakers, καλλιτέχνες επιτελεστικών Τεχνών, αθλητές κτλ. Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με ΜΚΟ, επιχειρήσεις, επαγγελματίες και δομές ψυχικής υγείας. Έχει δισκογραφήσει με την Universal music ent. και τραγούδια του έχουν χρησιμοποιηθεί ως μουσική επένδυση τηλεοπτικών διαφημίσεων και ραδιοφωνικών jingles. Έχει σκηνοθετήσει και τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Σπύρος Μοσχόπουλος

Απόφοιτος του Αττικού Ωδείου (δίπλωμα πιάνου με Άριστα Παμψηφεί), κάτοχος Μπάτσελορ από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος οπού σπούδασε Μουσικολογία και κάτοχος πτυχίου Μάστερ από το Boston Conservatory με αντικείμενο την πιανιστική εκτέλεση.

Μάθε περισσότερα ...

Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια και έχει κάνει εμφανίσεις ως σολίστ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική. Είναι ενεργό μέλος σε διάφορα σχήματα μουσικής δωματίου. Οι συνεργασίες του περιλαμβάνουν συναυλίες με τον σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη, σύμπραξη με την ορχήστρα εγχόρδων Symfonietta Αθηνών, με το κουαρτέτο εγχόρδων Α Quartett με δίαφορους άλλους καλλιτέχνες. Έχει δημιουργήσει το σχήμα Dueto Tango με τον μπαντονεονίστα Λευτέρη Γρίβα  και ήδη αριθμούν αρκετές εμφανίσεις. Ασχολείται συστηματικά με την εκτέλεση, διασκευή και σύνθεση έργων εμπνευσμένων από το Αργετίνικο Τάνγκο. Ως σολίστ αριθμοί αρκετές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονική με ρεσιτάλ πιάνου παρουσιάζοντας προσωπικές διασκεύες σε έργα τάνγκο νουέβο καθώς και λάτιν. Πιο πρόσφατη η συνεργασία του με την διακεκριμένη σολίστ του αρκοντεόν και συνθέτιδα Ζωή Τηγανούρια. Έχει διατελέσει καθηγητής μουσικής των Αρσακείων Σχολείων και εργάζεται σε διάφορα ωδεία. Διατηρεί έναν σημαντικό κύκλο μαθητών. Επίσης διδάσκει πιάνο στην Σχολή Χατζήβεη. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές του και στο τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών.