Έλενα Πασούδη

Μουσικο-ψυχοθεραπεύτρια, Νοσηλεύτρια

Η Έλενα Πασούδη είναι μουσικο-ψυχοθεραπεύτρια και νοσηλεύτρια. Ξεκίνησε τις σπουδές της αποφοιτώντας, από το τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη Μουσικοθεραπεία από το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Βασική της ειδίκευση αποτελεί η φωνητική ψυχοθεραπεία (AVPT) της Dr. Diane Austin, η οποία χρησιμοποιεί ως κύριο μουσικό όργανο τη φωνή και έχει ως θεωρητικό υπόβαθρο την αναλυτική ψυχολογία (Carl Jung). Έχει εξειδικευτεί επίσης πάνω στη μέθοδο του “Αναλυτικού μουσικοδράματος” της Dr. Ξανθούλας Ντακοβάνου καθώς και στη νευρολογική μουσικοθεραπεία (NMT) από την Robert F. Unkefer Academy for Neurologic Music Therapy.  

 

Ως μουσικός είναι πτυχιούχος πιανίστρια, απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου με άριστα παμψηφεί και διάκριση δεξιοτεχνίας. Θεραπευτικά έχει εργασθεί τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό πλαίσιο με παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Συγκεκριμένα έχει συνεργαστεί με θεραπευτικά κέντρα, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης Αμεα, ειδικά σχολεία, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, οργανισμούς πολιτισμού, κέντρα ημέρας, μουσικές σχολές και κέντρα επιμόρφωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία.

 

Αυτή την περίοδο εργάζεται ως μουσικο – ψυχοθεραπεύτρια στο ιδιωτικό της γραφείο υποστηρίζοντας εφήβους και ενήλικες σε ατομικές συνεδρίες και συντονίζει σεμινάρια και workshop μουσικοθεραπείας. Παράλληλα συνεργάζεται με ιδιωτικά και μη κερδοσκοπικά κέντρα στο χώρο της ψυχικής υγείας και της ειδικής αγωγής.

 

Είναι μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ) και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) και κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος νοσηλευτή.

Για την επαγγελματική και προσωπική της εξέλιξη, βρίσκεται υπό προσωπική θεραπεία και εργάζεται υπό συνεχή εκπαίδευση και κλινική εποπτεία.

 

Τέλος την περίοδο αυτή εκπαιδεύεται στο Gestalt Foundation της Αθήνας.

Επικοινωνία

Web: https://musicpsychotherapy.net

Τηλ: 6945743771

Email: info@musicpsychotherapy.net

Διεύθυνση: Αραχώβης 14-16, Εξάρχεια Αθήνα, 10680