Δήμητρα Ευγενία Τράντα

Η Δήμητρα Ευγενία Τράντα είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας, του University of East London (Metropolitan College) (2018). Το ενδιαφέρον της για την ψυχοπαθολογία του ανθρώπου, την ώθησε να συνεχίσει τις σπουδές της, αποκτώντας ένα Μεταπτυχιακό τίτλο πάνω στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία (2019).

Έχει απασχοληθεί ως ψυχολόγος, στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης, συμμετέχοντας σε ομάδες ηλικιωμένων του Κέντρου Νοητικής Ενδυνάμωσης στο Ναυτικό Νοσοκομείο του Πειραιά (2018). Επίσης, προσέφερε εθελοντικά, στην μονάδα Οικογενειακής Υποστήριξης, στο ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), συμμετέχοντας στην συμβουλευτική ομάδα γονέων (2018).

Ταυτοχρόνως με τις σπουδές της, ασχολήθηκε σε επαγγελματικό επίπεδο με τον χορό, αποκτώντας πτυχίο στους Latin Χορούς και έπειτα συνέχισε διδάσκοντας σε ιδιωτική σχολή. Παράλληλα, παρακολουθεί μαθήματα πάνω στον σύγχρονο χορό.

Η λατρεία της για τον χορό και η επανασύνδεσή της με το σώμα αποτέλεσαν κίνητρο για να ενώσει την ψυχολογία με την τέχνη του χορού. Έτσι, μετεκπαιδεύτηκε στη Ψυχοδυναμική Γιουγκιανή Συμβουλευτική μέσω της Χοροθεραπείας, στο Ελληνικό Κέντρο Επιμόρφωσης Ψυχοθεραπείας Μέσω Τεχνών.