Ειρήνη Αποστολοπούλου

«Η κίνηση θεραπεύει και το σώμα έχει την ευλογία να μη ψεύδεται ποτέ»

Η Ειρήνη Αποστολοπούλου, ανθρωπιστική επιστήμονας , απόφοιτη του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών , του τμήματος της Κοινωνιολογίας συνέχισε την επιμόρφωσή της,με σεμινάρια από τον
Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο /5ο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δράσης με θεματική “Συνεργασία στην οικογένεια και στην εργασία ” , από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου “Παιχνίδια του νου , ψυχολογικές αυταπάτες και ιστορίες προσωπικής ματαίωσης” και συμμετείχε στο πρόγραμμα του ίδιου Πανεπιστημίου “Ψυχική και Κοινοτική Υγεία” . Εξειδικεύτηκε στη Γιουγκιανή – Ψυχοδυναμική Συμβουλευτική μέσω της Χοροθεραπείας και ολοκλήρωσε κύκλους σπουδών Θεραπείας μέσω Τέχνης στο ΚψΤ.

Επαγγελματικά έχει εργαστεί με πληθυσμιακές ομάδες ψυχικά ασθενών ως ειδική θεραπεύτρια στο “Άνιμα” . Η θέση της ως υπεύθυνη HR της ενίσχυσε την αντιληπτική ικανότητα. Η πορεία της συνεχίστηκε ως υπεύθυνη Χοροκινητικής Επικοινωνίας σε ομάδες εφήβων και μικρών παιδιών σε προσφυγικό πληθυσμό . Εργάζεται ως Εργασιακή Σύμβουλος ,όπου αναλαμβάνει συμβουλευτική και υποστήριξη ατόμων .

Παράλληλα ,έχει υπάρξει μέλος της διεπιστημονικής ομάδας Του Συλλόγου “Πνοή Αγάπης”, και εθελοντικά ήταν υπεύθυνη για το πρόγραμμα Χοροθεραπείας στην ΜκΟ”Zeuxis” .