Κλαίρη Καρποδίνη

Η Κλαίρη Καρποδίνη είναι καθηγήτρια και θεωρητικός χορού με εξειδίκευση στην επιστήμη του χορού.  Κατέχει ΒΑ (hons) of Artsin Dance Educationαπό το Royal Academy of Dance- University of Surrey, Teaching Diploma από το Royal Academy of Dance και Master of Science όπου αρίστευσε και απέσπασε το πρώτο βραβείο, «βραβείο του Κοσμήτορα», από το Πανεπιστήμιο του Wolverhampton στην Αγγλία.

Η επαγγελματική της εμπειρία ξεκινά το 1990 και  μέχρι σήμερα περιλαμβάνει διδασκαλία κλασσικού και μοντέρνου χορού, οργάνωση και συμμετοχή σε  εκπαιδευτικά δρώμενα ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, συμμετοχή σε ομάδες χορού, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί ανελλιπώς σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2012 διδάσκει σε προπτυχιακά προγράμματα ενώ είναι εισηγήτρια σε ανοιχτές ομιλίες αλλά και  επιστημονικά συνέδρια. Παράλληλα είναι αξιολογητής-PTS στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα CBTSStudies της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου. Από το 2012 ασχολείται με την Εμβιομηχανική του Ανθρώπου, την Ανάλυση Κίνησης κατά την Μέθοδο Λάμπαν  και την εφαρμογή των παραπάνω στο 3DAnimation. 

Το επιστημονικό της ενδιαφέρον αφορά την κίνηση, τον χορό και την φυσική άσκηση  σε υγιείς και μη πληθυσμούς, σε συνεργασία με τα Research Center for Sport Exercise and Performance, University of Wolverhampton, UK και Τμήμα Φυσικής Επιστήμης και Αθλητισμού Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Είναι υπό διαδικασία έναρξης Διδακτορικής Διατριβής με θέμα Χορός και Πάρκινσον.