Κλεοπάτρα Αθανασιάδου

ΜΑ Ψυχολόγος, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Κλεοπάτρα Αθανασιάδου ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία από τον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών. Η στροφή της επαγγελματικής της πορείας στο πεδίο των ανθρωπιστικών επιστημών ξεκίνησε με τις σπουδές της στο τμήμα ψυχολογίας του κρατικού πανεπιστημίου της Ρώμης, La Sapienza, με κατεύθυνση στην «Αναπτυξιακή και σχολική ψυχολογία».

Στην συνέχεια εξειδικεύτηκε στην ψυχοθεραπεία και εκπαιδεύτηκε με μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Hertfordshire της Μεγάλης Βρετανίας, στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία (Art Therapy).

 

Σε συνάρτηση πάντα με τις ανάγκες των ανθρώπων με τους οποίους  δουλεύει, επιλέγει τις μετεκπαιδεύσεις της. Ενδεικτικά, τα τελευταία χρόνια έχει εκπαιδευτεί στην ψυχογηριατρική (ολοκληρώνοντας στο τέλος του 2023 και μεταπτυχιακό από την Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ), στην ψυχοκοινωνική ογκολογία, στην ανακουφιστική φροντίδα ενηλίκων και παιδιών και στην διαχείριση πένθους.

 

Παράλληλα, ως ψυχοθεραπεύτρια έχει εμπλουτίσει σεμιναριακά τις γνώσεις της με εργαλεία παρέμβασης όπως η παιγνιοθεραπεία, η θεραπεία μέσω της άμμου, η φωτοθεραπεία, η θεραπεία μέσω των αναμνήσεων και η θεραπευτική γραφή και αφήγηση.

Επίσης τακτικά συμμετέχει σε συνέδρια για συνεχή κατάρτιση αλλά και για την ανάδειξη τόσο του επαγγέλματός του ψυχολόγου όσο και του εικαστικού ψυχοθεραπευτή.

 

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου στην Ελλάδα, εγγεγραμμένη στο σύλλογο Ψυχολόγων Ελλάδος και του συλλόγου εικαστικών ψυχοθεραπευτών Αγγλίας.

Ενώ ξεκίνησε να εργάζεται ως ψυχολόγος και θεραπεύτρια μέσω τέχνης με παιδιά, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται σε πλαίσια ανακουφιστικής φροντίδας και του ψυχογηριατρικού τομέα.

Από το 2015 εργάζεται και ιδιωτικά, διατηρώντας χώρο στο Κάτω Χαλάνδρι όπου παρέχει συνεδρίες εικαστικής ψυχοθεραπείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

 

Τα hobby της είναι η κεραμική και η φωτογραφία. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για εκείνην στην ιστοσελίδα  www.3teleies.gr και στα social media Facebook.