Λίντια Μουσχουντή

Η Λίντια Μουσχουντή είναι απόφοιτος του τμήματος “ΜΜΕ & Επικοινωνία” του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2016). Παράλληλα με τις σπουδές της ασχολήθηκε με το χορό και συγκεκριμένα με το αργεντίνικο τάνγκο με το οποίο ασχολείται και επαγγελματικά. Η αγάπη της για το χορό και το πώς λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά στους ανθρώπους την έκαναν να αναζήτησει ένα
πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Χοροθεραπεία και έτσι φέτος (2023) ολοκληρώνει τις σπουδές της στη Ψυχοδυναμική Γιουγκιανή Προσέγγιση μέσω της Χοροθεραπείας στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο.

Όντας δασκάλα και χορεύτρια αργεντίνικου τάνγκο, ταξιδεύει για διδασκαλίες και παραστάσεις στην Ελλάδα και συμμετέχει σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό. Το 2022 βγήκε 3η στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό του Λονδίνου στην κατηγορία της χορογραφίας, ενώ το 2021 συμμετείχε στην παράσταση “Tango vs Flamenco Passiones” στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται στο “Kastel-Theater, Dance, Culture” κάνοντας δημιουργική κίνηση και θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, και ταυτόχρονα είναι εθελόντρια στη ΜΚΟ “Melissa” ως χοροθεραπεύτρια σε γκρουπ γυναικών από το Αφγανιστάν και την Ουκρανία με στόχο τη διαχείριση του στρες και των τραυματικών εμπειριών. Παράλληλα πραγματοποιεί ατομικές συνεδρίες, αλλά και δικά της εκπαιδευτικά σεμινάρια με τελευταίο την “Δημιουργική κίνηση γύρω από τα συναισθήματα”. Ο διαλογισμός, η αυθεντική κίνηση, οι ασκήσεις αναπνοής και γείωσης, όπως επίσης και οι ασκήσεις εμπιστοσύνης είναι τα κύρια μέσα που χρησιμοποιεί.

Το μεγάλο της ενδιαφέρον για το πώς το σώμα ως εργαλείο, μπορεί να βοηθήσει στην υχοθεραπευτική διαδικασία την οδήγησε να παρακολουθήσει και τα ακόλουθα σεμινάρια : “Presence training, Towards Vivencia by Jorge Crecis” (Λονδίνο, 2021-2022) και “Drama Therapy Seminar” by Mel Beer (2023), ενώ τα δύο τελευταία χρόνια παρακολουθεί και μαθήματα υποκριτικής.