Μαρία Κομισοπούλου 

Η Μαρία Κομισοπούλου είναι μουσικός παιδαγωγός, λυρική τραγουδίστρια και μουσικοθεραπεύτρια. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Πανεπιστημίου της Βιέννης με ακαδημαϊκό τίτλο: «Παιδαγωγική για διδασκάλους που διδάσκουν τραγούδι σε παιδιά», (Pädagogik für Kindersingschule Lehrer),διπλωματούχος Μονωδίας και κάτοχος Ειδικού Αρµονίας. Παράλληλα πραγματοποίησε µεταπτυχιακές σπουδές στην Ανωτάτη Μουσική Ακαδημία Βιέννης µε κατεύθυνση Lied-Oratorio. Είναι πτυχιούχος του τμήματος ∆ιοίκησης Εκπαίδευσης και Έρευνας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. 

 

Ως λυρική τραγουδίστρια υπήρξε τακτικό µέλος της Χορωδίας της ΕΡΤ και συμμετείχε σε πολλές παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Από το 1999 διδάσκει φωνητική. Την ίδια χρονιά προσλαμβάνεται ως καθηγήτρια Μουσικής στο Κολλέγιο Αθηνών στο οποίο εργάζεται μέχρι σήμερα. 

Ως Μουσικοθεραπεύτρια είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος Μουσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έχει  λάβει πιστοποιημένη εκπαίδευση πάνω στη μέθοδο «Αναλυτικό Μουσικόδραμα της Ξ. Ντακοβάνου». Έχει εργαστεί σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αναπτυξιακές διαταραχές-αναπτυξιακά σύνδρομα, μαθησιακές δυσκολίες και ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές. Είναι τακτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ) Αθηνών.