Νικολέττα Καγιαμπάκη-Μπαϊμπάκη

Ολοκλήρωσε το 2022 τη Μετεκπαίδευση της στη Ψυχοδυναμική Γιουγκιανή Συμβουλευτική μέσω της Χοροθεραπείας του Ελληνικού Κέντρου Επιμόρφωσης Ψυχοθεραπεία Μέσω Τεχνών. Έτσι συνδύασε τις δυο κινητήριες ενασχολήσεις της, την αγάπη για τον χορό και το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο ως μέρος ενός κοινωνικού συνόλου.

Είναι απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Eπικεντρώθηκε σε θεματικές όπως η ανθρωπολογία του χορού και της τέχνης καθώς και στα ζητήματα φύλου /σεξουαλικότητας. Παράλληλα ξεκίνησε την επαγγελματική της ενασχόληση με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Σε μια προσωπική πορεία συμπερίληψης και αποδοχής της διαφορετικότητας, εκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή. Επιπλέον ήρθε σε επαφή με τον Συμπεριληπτικό χορό και τις μεθόδους του, στα πλαίσια του φεστιβάλ Human Cast inclusive art festival.

Αφοσιώνεται από μικρή στο Σύγχρονο χορό, ο οποίος λειτούργησε με διπλό ρόλο, ως προσωπικό μέσο έκφρασης αλλά και ως ένα μεγάλο πεδίο έμπνευσης για θεραπευτικά εργαλεία. Διεύρυνε τις χορευτικές της γνώσεις και με άλλα είδη χορού : Μπαλέτο, Αφρικάνικος χορός, Αυτοσχεδιασμός, Contact improvisation.

Σήμερα, ασχολείται επαγγελματικά με την παράλληλη στήριξη με παιδιά στο φάσμα του αυτισμούεντός αι εκτός σχολικού περιβάλλοντος. Στην εκάστοτε θεραπευτική σχέση χρησιμοποιεί τα εργαλεία της ειδικής αγωγής και της χοροθεραπείας σε συνδυασμό με το παιχνίδι.

Το ενδιαφέρον της για την τέχνη και τις θεραπευτικές της ιδιότητες δεν περιορίζεται μόνο στο κομμάτι της κίνησης. Συγκεκριμένα, ο κινηματογράφος, η μουσική και η ζωγραφική αποτελούν με τη σειρά τους βάσεις της θεραπευτικής της προσέγγισης μαζί με τις τεχνικές της Αυθεντικής κίνησης και του Active Imagination.