Σταυρούλα Ιακωβίδη

Η Σταυρούλα Ιακωβίδη γεννήθηκε στο Καμερούν και μεγάλωσε στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον που συνιστούσε η ελληνική και Ευρωπαϊκή κοινότητα με την ντόπια Αφρικανική κουλτούρα. Από μικρή ηλικία εκδήλωσε ενδιαφέρον για τις τέχνες και τα εικαστικά, τα οποία σε προσωπικό επίπεδο καλλιέργησε ως μαθήτρια κλασικού μπαλέτου και ζωγραφικής, από τα παιδικά της χρόνια. Επιπλέον ο κινηματογράφος και κυρίως η μουσική είναι πάντα μέσο ψυχαγωγίας, αλλά και εκτόνωσης στην καθημερινότητά της. Από το 2014 είναι θεραπεύτρια REKI (USUI REIKI RYOHO) ενώ ταυτόχρονα ασκείται και μελετάει Γιόγκα για πάνω από 13 χρόνια.

Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ- Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας καθώς και του τμήματος ψυχολογίας -Ελληνικό Κέντρο Επιμόρφωσης

Ψυχοθεραπεία μέσω Τεχνών- στο ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩN (2018). Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Ψυχοδυναμική-Ψυχαναλυτική προσέγγιση(Sigmund Freud, Carl Jung, Jacques Lacan) από το Ελληνικό Κέντρο Επιμόρφωσης Ψυχοθεραπεία μέσω των Τεχνών. Παράλληλα έκανε χρήση της θεραπείας μέσω των εικαστικών τεχνών και της παιγνιοθεραπείας (Θεραπεία μέσω του παιχνιδιού και της άμμου).


Επηρεασμένη από την Αναλυτική Γιουγκιανή προσέγγιση και τις τέχνες, χρησιμοποιεί τα σύμβολα,τα αρχέτυπα,την ανάλυση και ερμηνεία των ονείρων, την τεχνική ενεργητική φαντασίας μέσα από την ζωγραφιά,τις γιουγκιανες κάρτες και τον διαλογισμό.


Έχει κάνει πρακτική στον ΞΕΝΩΝΑ ΒΡΕΦΩΝ SOS για δυόμιση χρόνια και ασχολείται με την θεραπεία παιδιών και νέων –κυρίως- ενηλίκων.