Η Αναλυτική Προσέγγιση του Carl Gustav Jung

Η Αναλυτική μέθοδος Ψυχοθεραπείας ιδρύθηκε από τον Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ και συνδυάζει ένα ψυχοδυναμικό σύστημα ανάλυσης και τη θεωρία προσωπικότητας ή αλλιώς Αρχετυπική πορεία Εξατομίκευσης. Συνδυάζει το σύστημα και τις απόψεις της Φρουϊδικής Ψυχαναλυτικής προσέγγισης και της Αντλεριανής Ατομικής προσέγγισης. Η περιγραφή του Jung για το ατομικό ασυνείδητο είναι παρόμοια αλλά πιο διευρυμένη από τη Φροϋδ.

Ο Jung ανακάλυψε το συλλογικό ασυνείδητο μέσα από τις αποκαλύψεις των πελατών του, τη δική του ατομική ανάλυση και τις μελέτες του σε άλλες κουλτούρες. 

Βρήκε τα ίδια βασικά μοτίβα να εκφράζονται μέσα από φαντασιώσεις, όνειρα, σύμβολα και μύθους. Εικόνες που αναδύονται από το συλλογικό ασυνείδητο είναι κοινές για όλους τους ανθρώπους αλλά τροποποιούνται βάση των προσωπικών εμπειριών.

 

Ο Jung ονόμασε αυτά τα μοτίβα αρχετυπικές εικόνες και απεικόνισε το συλλογικό ασυνείδητο όπως οργανώθηκε μέσα από υποκείμενα μοντέλα συμπεριφοράς. 

Οι στόχοι της Αναλυτικής μεθόδου Ψυχοθεραπείας είναι η Επανένταξη, η Αυτογνωσία και η Εξατομίκευση.

Η πορεία της εξατομίκευσης, δηλαδή της συγκρότησης της ενοποιημένης προσωπικότητας είναι μία διαδικασία ψυχικής ανάπτυξης που διαρκεί μία ολόκληρη ζωή.

Είναι ουσιαστικά μία πορεία αυτοεπίγνωσης μέσα από την παρατήρηση του σώματος, των αισθήσεων μας, των ονείρων μας και του συμβολισμού τους, της ενεργητικής φαντασίας, την εξερεύνηση των Αρχετύπων και των μορφών τους, την αποκωδικοποίηση των συμβόλων. 

 

Μέσα από αυτή την πορεία αυτογνωσίας και αυτοεπίγνωσης, ο Εαυτός μας ξετυλίγεται, γινόμαστε αυτό που πραγματικά είμαστε, πάντα ήμασταν και θα είμαστε. Σιγά-σιγά αναδύεται η ενοποιημένη μας προσωπικότητα, ώριμη, ολοκληρωμένη και διευρυμένη.

Τοποθεσία

Δια ζώσης ή εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Διάρκεια Σπουδών

1 ή 4 χρόνια

Πιστοποίηση

Φορέας πιστοποιήσης του προγράμματός μας είναι η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ.).

Κόστος

Το ετήσιο κόστος για το 1ο έτος: 2000€ πλέον 500€ εγγραφή. Τα ετήσια δίδακτρα για το 2ο, 3ο & 4ο έτος: 1500€. Υπάρχει η επιλογή δόσεων.

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Απόφοιτοι Ψυχολογίας, Ψυχιατρικής, Φιλολογίας, Παιδαγωγικών και άλλων ανθρωπιστικών επιστημών, απόφοιτοι σχολών χορού, θεάτρου, Καλών Τεχνών, άλλων καλλιτεχνικών σχολών και απόφοιτοι άλλων σχολών κατόπιν συνέντεξης.

Σύμβολα & Αρχέτυπα στην Αναλυτική Μέθοδο Ψυχοθεραπείας
Ανάλυση & Ερμηνεία Ονείρων
 
Η τεχνική της ενεργητικής φαντασίας
Οι τέχνες στην Αναλυτική Μέθοδο
Η αρχέτυπη πορεία εξατομίκευσης στην αναλυτική μέθοδο ψυχοθεραπείας
 
Το αρχέτυπο του εαυτού

Εισηγητές

';

Δραματοθεραπεία, Η Αναλυτική Προσέγγιση του Carl Gustav Jung, Θεραπεία Μέσω Εικαστικών, Μουσικοθεραπεία, Παιγνιοθεραπεία, Χοροθεραπεία, Ψυχοδυναμική Προσέγγιση
';

Η Αναλυτική Προσέγγιση του Carl Gustav Jung, Χοροθεραπεία, Ψυχοδυναμική Προσέγγιση
';

Δραματοθεραπεία, Η Αναλυτική Προσέγγιση του Carl Gustav Jung, Παιγνιοθεραπεία, Χοροθεραπεία
';

Δραματοθεραπεία, Η Αναλυτική Προσέγγιση του Carl Gustav Jung, Μουσικοθεραπεία, Χοροθεραπεία, Ψυχοδυναμική Προσέγγιση